Palyginti su antru šių metų ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 0,1 proc. Palyginti su tuo pačiu 2015 m. ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 1,7 proc. (nepašalinus - 1,7 proc.).

Vertinant BVP gamybos metodu, 2016 m. trečiojo ketvirčio pokyčiui, palyginti su praėjusiu laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, didžiausią teigiamą įtaką turėjo šių veiklos rūšių įmonių sukurta pridėtinė vertė: didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos - 1,9 proc., kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos, elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo, vandens tiekimo, nuotekų valymo, atliekų tvarkymo ir regeneravimo - 1,1 proc., nekilnojamojo turto operacijų - 4,3 proc. Lėčiau BVP augo dėl mažesnės statybos (-2,2 proc.) bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (-4,1 proc.) įmonių sukurtos pridėtinės vertės.

Vertinant BVP išlaidų metodu, nustatyta, kad 2016 m. trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos padidėjo 1,4 proc., valdžios sektoriaus - 0,2 proc. Bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas trečiąjį ketvirtį sumažėjo 3,6 proc. Prekių ir paslaugų eksportas padidėjo 0,9 proc., o importas sumažėjo 1,1 proc.

2016 m. trijų ketvirčių BVP siekė 28 495,6 mln. EUR to meto kainomis. Palyginti su 2015 m. trijų ketvirčių, realus BVP pokytis sudarė 2,1 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - 2,0 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)