Sprendimų pramogoms įrengti Palangos valdžia dairosi Latvijoje – Liepojoje sėkmingai veikia panašus pramogų kompleksas.

Apie trijų tūkstančių kvadratinių metrų baseinų kompleksą su SPA zonomis ir pirtimis planuojama statyti vieno hektaro sklype.

„Dabar yra techninė dokumentacija daroma, yra parengtas detalus planas. Pusės metų reikia parengti techniniam projektui ir po to, jeigu sąlygos leis, į žiemos pusę,mes pradėsime šito komplekso statybą. 2016-ais metais lapkričio-gruodžio mėnesį tą objektą planuojame atidaryti“, – kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Šarūnas Vaitkus
Geriausių techninių sprendimų kompleksui kurorto valdžia dairosi ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Prieš beveik ketverius metus Liepojoje duris atvėręs olimpinis centras – labai populiarus.

„Kompleksinis baseinas, ko ir Palangai reikia. 25 metrų baseinas, kuris yra atskirtas nuo SPA zonos.Yra galimybė netrukdomai mokytis plaukti, jeigu žmogus nori, gali nueiti į SPA zoną, nebūtinai turi pirkti bilietą į baseiną“, – apie Liepojos baseiną pasakojo Palangos meras.

Per dieną komplekse apsilanko iki 800 žmonių. Tačiau pasitaiko dienų, kai, pasak direktoriaus, į baseiną ar SPA zoną negali patekti visi norintys. Didžiausias poilsiautojų srautas – iš užsienio.

„Artimiausias mūsų užsienis – Lietuva, todėl iš ten atvažiuoja labai daug žmonių. Daugiausia savaitgaliais ir šventinėmis dienomis“, – sakė Liepojos olimpinio centro direktorius Gatis Griezitis.

Pusantros valandos baseine kainuoja apie pustrečio euro, diena tik SPA zonoje – dešimt eurų, o baseinas kartu su SPA zona – 12 eurų.

Preliminariais skaičiavimais, pastatyti panašų kompleeksą Palangoje kainuos iki trijų milijonų eurų. Finansavimo tikimasi iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Neatmetama galimybė imti paskolą. Kurorto meras sako,kad Palangoje iškils ir vandens pramogų parkas. Jo statybai ieškoma privataus investuotojo.