Beveik 22 tonos dyzelino gabentos deklaravus krovinį kaip tepalinę alyvą, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusį krovininį vilkiką DAF patikrinimui sustabdė dar liepos 17-osios vakarą, buvusiame Kalvarijos pasienio poste.

Mašinos vairuotojas, Lenkijos pilietis A. Ch., atrodė labai sutrikęs, pareigūnams net negalėjo paaiškinti kur tiksliai gabena krovinį – 26 plastikines talpas, su skysčiu, kuris krovinio dokumentuose buvo apibūdintas kaip tepalinė alyva.

Tačiau pareigūnams kilo įtarimų, jog vežama ne alyva, o dyzelinis kuras, taigi, krovinys buvo sulaikytas, paimti jo mėginiai, kurie perduoti Muitinės laboratorijos ekspertams.

Pastarieji šiomis dienomis pateikė išvadas, jog pareigūnų įtarimai buvo pagrįsti: į Lietuvą išties gabentas nelegalus kuras – dyzelino (gazolio) ir sunkiųjų naftos alyvų mišinys.

Anot pareigūnų, įvežus į Lietuvą, toks skystis paprastai slapčiomis nupilamas, papildomai atskiedžiamas dyzelinu ir parduodamas vairuotojams. Tačiau toks kuras labai kenkia mašinų varikliams: gali sugesti jų purkštukai, o jų remontas kainuoja labai brangiai.

Iš viso buvo sulaikyta 21 760 kilogramų kuro, jo vertė yra 23 979 eurų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)