Kreminės pudros, akių šešėlių, tepalų dėmes neretai ant naujų drabužių aptinka klientės. Tereikia vienos pasidažiusios klientės apsilankymo ir parduotuvių savininkams tenka purvinus drabužius, valyti, trinti rankomis ar net išimti iš prekybos.

DELFI kalbinta „Utenos trikotažo“ firminės parduotuvės Utenoje pardavėja pasakojo, kad klienčių apgadintus drabužius bando taisyti patys. „Jei įmanoma, pavalome. Daugiausia pardavinėja apatinį trikotažą, kuris nėra labai prigludęs, todėl didelių sutepimų retai būna“, - kalbėjo ji.

Pardavėja pripažino, kad kartais išpurvintų drabužių visgi nepavyksta išvalyti: „Tuomet juos išimame iš prekybos“. Moteris teigė, kad didžiausias naujų drabužių priešas – kreminė pudra, nes jos dėmės sunkiai išsivalo, o štai priemonių nuo prakaito baltų dėmių kartais pavyksta atsikratyti vos patrynus rankomis.

Drabužius siūlančios įmonės „Lėvuo“ rinkodaros skyriaus vedančioji vadybininkė Justina Žuklytė-Vaitiekūnienė pasakojo, kad šio tinklo drabužių parduotuvėse konsultantės pasiūlo pudra pasidabinusioms klientėms servetėles arba jos būna paliktos matavimosi kabinose. „Šiaip labai daug išpurvinimo atvejų nepasitaiko. Jei drabužis visgi yra supurvinamas, mes jį iš parduotuvės perkeliame į įmonės išparduotuvę“, - teigė pašnekovė. Ištepti drabužiai išparduotuvėje pažymimas ir parduodamas su nuolaida. Dažniausiai drabužiai supurvinami kremine pudra, tačiau pasitaiko dėmių ir nuo tušo ar lūpų dažų.

„Lėvuo“ atstovė taip pat pripažino, kad smarkiai sutepti drabužiai (nukritę ant grindų, kosmetikos priemonėmis) yra išimami iš prekybos. „Tokie drabužiai sandėliuojami ir kelis kartus per metus, perrinkus, atiduodami sunkiai gyvenantiems žmonėms“, - sakė J. Žuklytė-Vaitiekūnienė.

„Aprangos“ grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas teigė, kad pasidažiusių klienčių išpurvinami drabužiai nėra dažna problema. „Jei pats, kaip vadovas, apie tai negalvojau ir negirdėjau, tai tikriausiai nėra labai didelė bėda“, - juokėsi įmonės vadovas.

R. Perveneckas atskleidė, kad dažniau drabužiai matavimo metu suplyšta nei yra supurvinami. „Tada tokius drabužius nukainotus parduodame išparduotuvėse. Jei defektai yra smulkūs, tai bandome pataisyti“, - pasakojo drabužių parduotuvių tinklo atstovas.

„Aprangos“ generalinis direktorius sakė, kad parduotuvėse su išpurvintais drabužiais kovojama ne samdantis drabužių valymo įmonių paslaugas, bet savo jėgomis. „Dabar yra įvairiausių šiuolaikinių priemonių, kurios padeda išvalyti nedideles dėmes“, - užtikrino pašnekovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)