Šios partnerystės tikslas esą yra patobulinti interneto ir mobiliojo ryšio kokybę bei pasiekiamumą, skelbė Venesuelos transliuotojas „Telesur“.

„Nurodžiau investuoti kartu su mūsų broliais kinais, „Huawei“ technologijomis ir visomis Rusijos bendrovėmis, kad sustiprintume telekomunikacijų pajėgumus ir paverstume visuotinį Venesuelos 4G ryšį realybe“, - prezidentūros išplatintame pranešime teigė N. Maduras.

„Huawei“ liks Venesueloje“, - žadėjo N. Maduras, vadindamas kinų bendrovę „pačia pažangiausia technologijų ir telekomunikacijų bendrove pasaulyje“. Be kita ko, N. Maduras pasmerkė JAV sprendimą įtraukti „Huawei“ į juodąjį sąrašą, pavadindamas tai „didžiulio masto agresija“.

„Huawei“ praeitą savaitę buvo įtraukta į Jungtinių Valstijų juodąjį sąrašą, o iškart po to pasirodė pranešimai, kad „Google“ stabdo bendradarbiavimą su „Huawei“ ir ši negalės naudoti licencijuotos „Android“ OS. Visgi kiek vėliau Vašingtonas leido laikinai - 90 dienų - pardavinėti technologijas kinų milžinei.

„Huawei" pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei" priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei", tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)