Įmonėms vis sunkiau rasti kvalifikuotų darbuotojų, o silpnas produktyvumo augimas kenkia atlyginimams, teigia įdarbinimo įmonė „Hays“ ir „Oxford Economics“.

2018 metais „Hays“ įgūdžių trūkumo įvertinimas 33-ijose šalyse pasiekė aukščiausią lygį nuo tyrimo pradžios prieš šešerius metus.

„Hays“ darbo užmokesčio spaudimo indeksas 2018-aisiais tik šiek tiek padidėjo ir išliko žemiau negu prieš dvejus metus užfiksuotas lygis.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) prognozuoja, kad ekonominė produkcija vienam darbuotojui pažengusiose ekonomikose šiemet vidutiniškai augs 1,1 proc., o 2019 metais - padidės 1,4 proc. Ji išliks toli nuo prieškrizinio vidurkio, kuris sudaro 1,9 proc.

Remiantis „Hays“ pranešimu, Japonija, Jungtinės Valstijos ir tokios svarbios Europos ekonomikos kaip Prancūzija ir Ispanija parodė vienus iš didžiausių darbdavių poreikių ir darbo jėgos įgūdžių skirtumų.

Tai atspindi didelę aukštųjų technologijų darbuotojų paklausą ir kvalifikuotų darbuotojų trūkumą šioms pozicijoms. Švietimo sistemos visame pasaulyje neparengia užtektinai žmonių, turinčių tokius aukštesnio lygio įgūdžius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)