Bankas jau įgyvendino reagavimo į ekstremalias situacijas programas 111 šalių ir papildomos lėšos, jei bus patvirtintos, bus skirtos mažas ir vidutines pajamas turinčioms šalims.

„Efektyvi ir saugi vakcina nuo COVID-19 yra perspektyviausias kelias į priekį, kad pasaulis galėtų vėl saugiai atsiverti“, – pažymėjo Pasaulio banko atstovas spaudai.

„Pasaulio ekonomika neatsigaus tol, kol žmonės nepajus, kad gali gyventi, bendrauti, dirbti ir keliauti nekankinami nerimo“, – pridūrė jis.

Lėšas planuojama išmokėti per 12–18 mėnesių.

COVID-19 vakcinos kol kas nėra komerciškai prieinamos, tačiau Pasaulio banko prezidentas Davidas Malpassas Prancūzijos laikraščiui „Le Figaro“ teigė, kad „vakcinos platinimo procesas bus sudėtingas“ ir svarbu numatyti su tuo susijusius poreikius.

„Norime, kad skurdžiausios šalys galėtų gauti [vakcinos] bei kad šiose šalyse būtų paskiepyti pažeidžiamiausi žmonės ir medicinos personalas“, – pažymėjo D. Malpassas.

Pasak jo, Vašingtone įsikūręs skolintojas turi patirties įgyvendinant imunizacijos programas, tokias kaip imunizacija nuo poliomielito ir tymų, bei valdant tokias krizes kaip Ebolos protrūkio sukelta krizė.

Pasaulio bankas balandžio–birželio mėnesiais skyrė rekordinę 45 mlrd. JAV dolerių finansinę paramą pasaulio ekonomikai palaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)