Pasak jo, Graikija neatitinka paskolų gavimo iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) - PB padalinio - kriterijų.

ERPB skiria paskolas valstybėms su vidutinio lygio pajamomis, tuo tarpu Graikija, pasak PB vadovo, yra šalis su aukšto lygio pajamomis.

Be to, Pasaulio bankas apribos technines konsultacijas Atėnams verslo sąlygų tobulinimo ir ekonomikos augimo gaivinimo srityje. J. Yong Kimo nuomone, šiai šaliai gali būti naudinga PB patirtis vertinant ir nustatant būtinas išlaidas socialinėms reikmėms.

Anksčiau žiniasklaidoje PB parama Graikijai buvo vardinama kaip vienas iš scenarijų tuo atveju, jeigu Atėnams neužteks jau skirtų paskolų. Šiuo metu Graikija, nugrimzdusi į gilią ekonominę krizę, gauna finansinę paramą iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Šių metų vasario pabaigoje tuometis Pasaulio banko vadovas Robertas Zoellickis pasisakė iš esmės prieš finansinę paramą Graikijai. Organizacijos vadovas tvirtino, kad ES ir TVF nereikėtų Atėnams skirti eilinės paramos dalies, nes, pasak jo, iš to vis tiek bus mažai naudos. R. Zelikas tuomet pažymėjo, kad eiliniai milijardai eurų tik "nupirks laiko", tuo tarpu krizei įveikti būtina imtis priemonių, kurios padėtų paspartinti ekonomikos augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)