Nuo 1991 metų Klaipėdoje veikianti gamykla per kitus metus planuoja į plėtrą planuoja investuoti 137 mln. litų. Tai – viena didžiausių privataus kapitalo investicijų Lietuvoje.

Už šiuos pinigus bus pastatytas papildomas 1200 kvadratinių metrų ploto cechas, jame sumontuota speciali įranga, kurioje bus gaminamos ir filtrų lazdelės, ir cigaretės.

„Gamybos pajėgumai, kai bus įgyvendintas investicinis projektas, išaugs 40 proc. Mūsų fabrikas per metus pagamins 32 mlrd. cigarečių, 10 mlrd. iš jų bus skirta Japonijos rinkai. Naujame ceche bus sukurta 40 naujų nuolatinių darbo vietų“, - teigė „Philip Morris Lietuva“ Klaipėdos fabriko direktorius Rimvydas Pundinas.

Jo teigimu, iš Klaipėdos į Japoniją ir dabar eksportuojama nemažai cigarečių, tačiau eksportas augs. „Tai lemia įmonės „Philip Morris International“ politika. Ji, pavyzdžiui, uždarė fabriką Olandijoje, todėl gamybos apimtys augs Klaipėdoje“, - teigė R. Pundinas.

Jo žodžiais, Europos Sąjungoje mažėja cigarečių pardavimai. Tai esą lemia ir socialinė politika, ir kontrabanda. Todėl „Philip Morris Lietuva“ 90 proc. visų gaminamų cigarečių eksportuoja, o tik 10 proc. lieka vidaus rinkoje.

„Philip Morris Lietuva“ yra antroji šalyje, kuri sumoka daugiau mokesčių į valstybės biudžetą. Už 2013 metus buvo sumokėta 550 mln. litų.

Šiuo metu bendrovėje dirba 540 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)