Parlamentarai antradienį po pateikimo pritarė Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisoms, kurias parengė Jonas Jarutis ir Robertas Šarknickas.

Už pataisų svarstymą Seime balsavo 62 parlamentarai, 10 – prieš, o 20 susilaikė. Toliau pataisas Seimas svarstys gruodžio 12 dieną.

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas įspėjo, kad Seimui pataisą priėmus, ši GPM lengvata nepagrįstai bus suteikta ir patiems turtingiausiems šalies gyventojams.

Jeigu pataisas Seimas priimtų, daugiavaikių tėvų darbo užmokestis GPM nebūtų apmokestinamas tol, kol vyriausiasis vaikas taps pilnametis. Ta pati tvarka galiotų ir vienišai daugiavaikei motinai ar tėvui.

2015 metų Pajamų ir gyvenimo sąlygų statistinio tyrimo duomenimis 31,6 tūkst. namų ūkių buvo trys ir daugiau vaikų, o 2011 metų Visuotinio gyventojų ir būstų surašymo duomenimis, po keturis vaikus augo 4,4 tūkst., o dvigubai mažiau namų ūkių – po penkis ir daugiau vaikų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)