Šias valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės pirmojo bloko eksploatavimo nutraukimo įstatymo pataisas Seimas planuoja vėl svarstyti antradienį, po to, kai dėl jų penktadienį dar sykį diskutuos Seimo Ekonomikos komitetas.

Už pataisas balsavo 39 Seimo nariai, prieš - 38, dar 3 susilaikė.

Ūkio ministerijos pateikto įstatymo aiškinamajame rašte tvirtinama, kad Vyriausybei planą tvirtinti netikslinga todėl, kad jis turi būti nuolatos tikslinamas ir atnaujinamas pagal esamą situaciją, tuo tarpu Vyriausybės patvirtintame dokumente būtų sudėtinga dažnai daryti pakeitimus.

Seimas taip pat atmetė parlamentaro Juliaus Veselkos alternatyvią pataisą, Vyriausybei numačiusią prievolę tvirtinti plano ekonominį pagrindimą. J. Veselka tvirtino nuogąstaujantis, jog jei Ūkio ministerija elektrinės uždarymo planą ir sudarys, ir kontroliuos, elektrinės uždarymui numatyti 815 mln. eurų (2,8 mlrd. litų) nebus leidžiami skaidriai.

Ekonomikos komiteto atstovas Pranas Vilkas posėdyje tvirtino, kad ekonominiai uždarymo rodikliai bus numatyti elektrinės uždarymo programoje, kurią tvirtins Vyriausybė, o planas esanti tik viena iš programos sudėtinių dalių, kurią galima pavesti Ūkio ministerijos žiniai, svarstė jis.

Stodama į Europos Sąjungą Lietuva įsipareigojo nuo 2005 metų uždaryti pirmąjį Ignalinos atominės elektrinės bloką, o nuo 2009 metų - ir antrąjį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją