Jeigu Seimas pritartų Seimo nario socialdemokrato Lino Jonausko siūlymui, vietoje šiuo metu galiojančios mažiausios už tokį pažeidimą numatytos 110–300 eurų baudos įmonių vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims grėstų 1500–3000 eurų administracinė atsakomybė. Už pakartotinį pažeidimą siūlomos dar didesnės baudos, kurios siektų iki 4500 eurų.

„Šokiruoja tai, kad už neteisėtai į vandenį išmestus teršalus, kurie padaro kelių dešimčių milijonų eurų žalą aplinkai, įmonių vadovai ir kiti už tai atsakingi asmenys susilaukia visai nedidelių, kelių dešimčių eurų siekiančių baudų. Jei paskiriama 110 eurų bauda, už pirmą kartą įvykdytą pažeidimą vadovui ar kitam atsakingam asmeniui tereikia mokėti pusę šios sumos, t. y. 55 eurus", – sako L. Jonauskas.

Administracinių nusižengimų kodekso 268 straipsnio pakeitimo projektu jis siūlo didinti baudas juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims ne tik už išgaunamo paviršinio vandens, išleidžiamų nuotekų arba su nuotekomis išleidžiamų teršalų, bet ir už teršalų apskaitos bei ataskaitų teikimo reikalavimų pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)