Į „Delfi“ kreipėsi klaipėdietis Andrėjus. Vyras pasakojo gyvenantis Klaipėdoje Taikos pr. esančiame prekybos centro „BIG“ ir gyvenamųjų butų komplekse, o tai reiškia, kad apačioje jo yra įsikūrusios parduotuvės.

Kaip teigė, nors jo butas – trečiame aukšte iš 22-iejų, pastaruoju metu ramybės nedaug.

„Mano namas – vienintelis, kurio apačioje parduotuvė savo įėjimą įsirengė iš mūsų kiemo pusės, tiesiai po langais“, – pasakojo jis ir užsiminė, kad tai žemų kainų tinklas „Pepco.

Anot vyro, įprastai ten būdavęs tik avarinis išėjimas, todėl būdavę ramiau.

„Dabar man kasdien daužo duris, vaikšto lankytojai, atvažiuoja kroviniai, kraunamos prekės. Važinėja sunkiasvoris transportas, o netoliese laksto vaikai. Negaliu atidaryti lango“, – problemas vardijo skaitytojas.

Andrėjus sakė, kad bandė kreiptis į prekybos centro „BIG“ administraciją, bendrijos pirmininką, tačiau jokių žinių nesulaukė.

„Delfi“ taip pat susisiekė su prekybos ir pramogų centro BIG administracija. Telefonu buvo teigiama, kad situaciją komentuoti atsisakoma.

Žemų kainų tinklo „Pepco“ vadovas Baltijos šalyse Aleksandras Čikaidzė tikino, kad sprendimas įsirengti atskirą įėjimą iš lauko buvo priimtas

„Mums patys pastato savininkai pasiūlė, kad galėtume atsidaryti, tai nebuvo mūsų iniciatyva. Jie sakė, kad mūsų atveju galima atsidaryti tokiu būdu ir tiek.

Tokia pati situacija buvo ir su Klaipėdos „Big“, – sakė jis.

A.Čikaidzė aiškino, kad dėl besipiktinančių gyventojų, kurių būstai yra šalia laikinų įėjimų, komentuoti gana sunku.

„Man sunku pasakyti, ar gavome skundų dėl to, kad esu atsakingas ne tik už Baltijos šalis, bet ir Čekijos, Lenkijos, Slovakijos rinkas.

Aš tik galiu pasakyti, kad iki manęs tokia informacija neatėjo, o ar tokių skundų buvo, pasakyti sunku.

Šiai dienai girdėjau, kad patys gyventojai į mus kreipėsi ir sakė, kad mes turime įėjimus ir jie mus skatino vykdyti veiklą ir atsidaryti. Tai ir buvo tos dvi pagrindinės priežastys, kodėl veikiame“, – sakė vadovas.

Šiuo metu iš Lietuvoje esančių 54 „Pepco“ parduotuvių veiklą vykdo 21.

„Delfi“ primena, kad prekybos centruose įsikūrusios parduotuvės, ieškodamos būdų veikti, įsirengia atskirus įėjimus iš lauko. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)