Drabužių ir avalynės grupės kainų pokyčiui įtaką darė dėl naujų rudens sezono kolekcijų pasirodymo 6,7 procento padidėjusios drabužių ir 6,5 procento – avalynės kainos. Kiti aprangos gaminiai ir reikmenys pabrango 1,9 procento, audiniai drabužiams – 2,3 procento.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų padidėjimą lėmė 2,3 procento pabrangusi šilumos energija, 6,7 – vandentieka, 1 procentu – kietasis kuras, 2 procentais –būsto nuomos paslaugos ir 0,8 procento atpigusios būsto priežiūros ir remonto paslaugos.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų mėnesiniam kainų pokyčiui turėjo 11,6 procento pabrangusios daržovės ir bulvės, 0,6 – duona ir kiti kepimo gaminiai, 4,4 – kiaušiniai, 0,9 – cukrus, uogienė, medus, šokoladas ir saldumynai ir 4,1 procento atpigę vaisiai ir uogos, 1,6 – kava, arbatžolės, kakava, 0,2 – mėsa ir jos produktai, 0,3 procento – žuvys ir jų produktai.

Sveikatos priežiūros prekių ir paslaugų kainų sumažėjimą nulėmė 9,7 procento atpigusios sanatorijų paslaugos.

Rugsėjo mėn. metinė infliacija sudarė 4,5 procento. Metinį kainų pokytį lėmė pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, transporto prekės ir paslaugos ir atpigusios ryšių bei poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją