„Grąžinau visas skolas ir tuomet turėjau viską planuoti, kad nebūtų taip, kad įvyko kas nors nenumatyto, o pinigų neturiu“, – sakė jis. Šios strategijos jis laikosi iki šiol. Jis stengiasi riboti išlaidas, taupyti pinigus ir juos investuoti.

„Mano tėtis mirė kai buvau mažas. Žinojau, kad sulaukęs trisdešimties paveldėsiu šiek tiek pinigų, kurių jis man paliko. Mano tikslas buvo taupyti ir kiek galima labiau priartėti prie tos sumos, kurią paveldėsiu, kad ji automatiškai padvigubėtų“, – pasakojo J. Colvinas.

Dabar jis dirba konsultacijų firmoje ir gyvena su kambarioku viename Filadelfijos priemiestyje. Iki savo trisdešimto gimtadienio jis sugebėjo sutaupyti 98 tūkst. JAV dolerių. Taip pat jis paveldėjo 108 tūkst. JAV dolerių po tėvo mirties.

Kilus ekonominei krizei jo mama prarado darbą ir nedirbo trejus metus. „Mačiau, kaip ji turėjo nuolat jaudintis dėl pinigų, ir tikrai nenorėjau to, – sakė J. Colvinas. – Mano du pagrindiniai tikslai yra turėti pakankamų santaupų „juodai dienai“, kad nesijaudinčiau dėl to, kas būtų, jeigu netekčiau darbo, o taip pat nesijaudinti dėl pensijos.“

Dabar J. Colvinas per metus uždirba 60 tūkst. JAV dolerių per mėnesį gaudamas 3552 JAV dolerių per mėnesį atskaičiavus mokesčius. 65 JAV dolerius per mėnesį jis išleidžia sporto klubo paslaugoms. Taip pat jis reguliariai aukoja dviem labdaros organizacijoms: 15 JAV dolerių „Greenpeace“ ir 100 JAV dolerių „Gydytojams be sienų“.

Atskirą išlaidų kategoriją sudaro būtini dalykai, kaip valymo ir higienos priemonės. Taip pat jis atsideda pinigų nenumatytiems atvejams. Žinoma, atskirą kategoriją sudaro išlaidos maistui ir apsilankymams kavinėse ir restoranuose.
Savo įvairius mokėjimus jis yra padalinęs į dvi dalis ir moka 7-ąją ir 21-ąją mėnesio dienomis, pagal tai, kokie mokėjimai turi būti atlikti, ir pagal gaunamas pajamas. Jeigu mėnesio gale lieka pinigų, jie yra investuojami arba atidedami į atostogų fondą.

Atskirą kategoriją sudaro įvairios nereguliarios išlaidos: vizitai pas gydytojus, kirpėją, išlaidos vaistams, automobilio draudimui. Už jas nėra mokama kiekvieną mėnesį, tačiau ir šiuos mokėjimus J. Colvinas numato.

„Noriu visuomet turėti galimybę investuoti 1500 JAV dolerių, – sakė jis. – Nenoriu, kad šis skaičius svyruotų. Jau geriau pataupysiu kitur, kad tik galėčiau investuoti.“ O investuoja jis tam, kad užsitikrintų patogų gyvenimą išėjęs į pensiją. „Daugiausia investuoju ir investicinius fondus“, – sakė jis.

Nenumatytiems atvejams J. Colvinas teigia sutaupęs tiek, kad pakaktų aštuoniems mėnesiams nedirbant. „Stengiuosi kaip galima geriau pasiruošti nenumatytiems atvejams. Žinoma, negaliu numatyti, kada ir kas įvyks. Bet noriu būti pasirengęs. Mano biudžetas yra savotiškas mano paties draudimas“, – juokavo J. Colvinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)