Jau nuo vasario 10 d. Vokiečių gatvėje naujai duris atversiantis restoranas „Kukumuku“ kvies tėvus su mažyliais pasmaguriauti specialiais vaikams skirtais patiekalais bei pasižiūrėti mažamečiams skirtų spektaklių. Apie 60 klientų talpinsiančio restorano įkūrėja Laura Normantienė pasiryžusi pakartoti Vilniuje veikusios legendinės kavinės „Nykštukas“ sėkmę.

Dviejų vaikų mama naujienų portalui DELFI pasakojo, kad idėja atidaryti šeimoms svetingą restoraną gimė iš pasiūlos trūkumo.

„Augindama du vaikus, pati susidūriau su problema, kad su visa šeima sveikai ir skaniai pavalgyti tiesiog nėra kur. Daugelyje maitinimo įstaigų vaikams siūlomas tik mažas plotelis pažaisti, bet maistas ten labai dažnai nekokybiškas ar tiesiog netinkantis vaikams“, - įsitikinusi moteris.

Jaučia netoleranciją

Taip pat L. Normantienė teigė pastebinti, kad savus vaikus jau užauginę ar jų dar neturintys žmonės yra gana netolerantiški, nedraugiški šeimoms su vaikais, nes šie neva trukdo, triukšmauja.

„Pasitaiko atvejų, kai atėjus su vaikais, restorano ar kavinės personalas rodo savo nepasitenkinimą, nes mažieji – ne patys patogiausi klientai. Išties gaila, kad suaugusieji taip greitai pamiršta apie tai, kaip reikėjo užaugti patiems. Juk jei norime, kad vaikai mokėtų deramai elgtis suaugusiųjų pasaulyje, viešumoje, turime juos išmokyti, padėti jiems integruotis į aplinką ir tai įvyksta ne per vieną dieną“, - kalbėjo pašnekovė.

Nauja erdvė šeimoms be maisto pasiūlys ir pramogų – restorane vyks teatriniai pasirodymai vaikams. Šioje sferoje verslininkė taip pat jautė trūkumą.

„Teatras bus šiuolaikiškas, o kartu puoselėjantis tradicijas. Vaidinimai ir kitokie pasirodymai bus skiriami šiuolaikiniams vaikams, o diegiamos vertybės – tokios, pagal kurias auklėjami užaugo jų tėvai. Spektakliai bus mūsų dienų realijoms pritaikyta klasika“, - paslaptingai kalbėjo restorano sumanytoja.

Šiuo metu jau kuriami spektakliai, bendraujama su aktoriais, operos solistais, kurie pasirodymų metu įkūnys įdomiausius personažus. Taip pat į restoraną bus kviečiami mylimiausi vaikų atlikėjai, rengiami koncertai, vyks mažylių diskoteka.

„Taip pat vyks įvairūs edukaciniai renginiai, kūrybinės dirbtuvės. Žiūrėsime, kas vaikams įdomu, ir pagal tai dėliosime teatro programą“, - planuoja L. Normantienė.

Restorano-teatro pasirodymai kainuos, tačiau tik mažiesiems.

Meniu – maistas ir metų nesulaukusiems vaikams

L. Normantienė pasakojo, kad kuriant dviejų aukštų restorano koncepciją apie šeimas su vaikais buvo apgalvota nuo pirmo žingsnio. Į restoraną bus patogu patekti su vežimėliu, įrengtas mamų kambarys, vaikiški tualetai. Meniu bus siūlomi vaikams tinkantys patiekalai ir maistas kūdikiams nuo pusės metų.

„Norėjosi, kad interjeras būtų jaukus ir neperkrautas, tad sutelkėme dėmesį į formas, spalvas, grafiką. Manyčiau, kad pagrindinis akcentas yra patys lankytojai – žaidžiantys, gerai besijaučiantys vaikai ir kurs didžiausią grožį“, - kalbėjo dviejų vaikų mama.

Primindama legendinės kavinės „Nykštuko“ freską restorano įkūrėja teigė, kad ir naujame restorane bus siena, kurioje „apgyvendinti“ smagūs personažai.

Kalbėdama apie meniu, kurį pasiūlys tėvams ir vaikams, verslininkė teigė, kad bus skiriamas didelis dėmesys šviežumui, natūralumui ir kokybei. Dar metų neturintiems kūdikiams bus siūloma šviežia daržovienė. Meniu verslininkė teigė pritaikiusi ir tam tikram maistui alergiškiems vaikams.

„Iš savo patirties žinau, kad mamoms, besiruošiančioms į miestą su mažuoju, reikia pagalvoti ir apie maistą vaikui. Čia mamos galės nesukti sau dėl to galvos“, - tikino pašnekovė.

Išnaudos vaikystės patirtį

L. Normantienė pasakojo, kad išbandymai restoranų versle jai nebus visiška naujovė. Moteris užaugo Palangoje, kurioje jos tėvai restoranų verslu užsiima jau 20 metų.

„Tad praktiškai esu užaugusi restorane. Obuolys nuo obelies netoli rieda“, - pridėjo ji.

Laura Normantienė
Paklausta, ar nebijo gana aršios konkurencijos viešojo maitinimo sektoriuje, verslininkė teigė besijaučianti stipriai.

„Maitinimo įstaigų Vilniuje daug, bet, kaip minėjau, šeimoms su vaikais restorano nėra. O tendencija nepalikti savo vaikų namie ir kuo daugiau laiko praleisti kartu stiprėja. Manau, mūsų išskirtinumas ir vertybės leis užimti savą nišą restoranų versle“, - pridėjo moteris.

E. Šiškauskienė: užtikrinus kokybę, rinka atsiras

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigė, kad restoranų pasiūloje Vilniuje iš tiesų matyti šeimoms skirtų maitinimo vietų trūkumas.

„Jis yra begalinis. Mamos susiduria su pastovia problema, kur švęsti vaikų gimtadienius, kur juos nusivesti“, - kalbėjo pašnekovė.

E. Šiškauskienė tiki, kad naujas restoranas savo rinką tikrai suras: „Kiek atsimenu, prie „Nykštuko“ eilės nusidriekdavo didžiulės. Tai – labai gera niša, tik reikia palinkėti sėkmės, nes restoranų pagrindinis pelnas iš alkoholio“.

Pasak pašnekovės, nors viešojo maitinimo įstaigų rinka gana konkurencinga, klientams pasiūlius kokybiško maisto, klientų atsiras.

„Svarbu padaryti geriau nei kiti ir tada žmonės eis. Šiuo atveju yra visai kita niša ir, manau, kad bet koks restoranas su gera idėja ir maistu, visada ras vietą savo rinkoje. Tinkliniai restoranai turi savo žavesį, savo maistą, bet nišiniai taip pat randa“, - komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)