Ištyrus laboratorijoje, abiejų protrūkių tyrimų metu atrinktuose maisto produktų mėginiuose buvo išskirtos salmonelės.

Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl protrūkio laikinai sustabdė UAB ,,Auto group“ (Petrališkių km., Kelmės r.) įmonės veiklą. Šiuo metu vykdomas įmonės remontas, šalinami patikrinimo metu inspektorių nustatyti trūkumai.

Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl protrūkio taip pat buvo laikinai sustabdžiusi UAB „Maxima LT“ (Klaipėdos g. 92, Panevėžys) veikusio kulinarijos cecho veiklą. Atlikus cecho valymą bei dezinfekavimą ir gavus pakartotinus mėginių tyrimų atsakymus iš laboratorijos, inspektoriai leido veiklą atnaujinti.

Informacija apie abu šiuos protrūkius perduota Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai, kuri išnagrinėjusi pateiktą medžiagą, skirs baudas. Nuobaudos už panašaus pobūdžio pažeidimus gali siekti nuo 144 iki 23 169 eurų.

Primename, kad šių metų birželio pradžioje Šiauliuose vykusiame festivalyje UAB ,,Auto group“ prekiavo lauko prekybos vietoje, o Panevėžyje apklausus susirgusiuosius, visi tvirtino valgę ryžių ir krabų lazdelių skonio salotas, įsigytas minėtame „Maximos“ kulinarijos ceche.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)