Paliko didmiestį

„Mes esame savo svajonėje“, – štai taip, tik susitikus Kėdainiuose ir paprašius apie savo veiklą papasakoti daugiau, sako Urtė ir netrukus pristato, kad atvykome į vos prieš du mėnesius poros atidarytą klinikinės terapijos ir masažo kliniką.

„Mes nebijome pasakyti, kad tai yra vienintelė Kėdainiuose tokia klinika“, – netrukus priduria ji.

Mergina pasakoja, kad tai vieta, kur žmonės atėję gali gauti visą reabilitacijos programą, kuri yra reikalinga po sunkių traumų.

„Čia žmonės ateina su dideliais skausmais. Mes nesame SPA, mes nebijome sakyti, kad gydome žmones“, – užtikrintai sako ji.

Kad įgyvendintų savo svajonę, jiedu su Edgaru prieš trejus metus iš Kauno, kur ir susipažino bei mokėsi, persikėlė gyventi į Kėdainius, kurie yra Edgaro gimtinė.

„Ir mūsų istorija tokia, kad mums Kaune patiko, viskas buvo labai gerai, tačiau savaitgaliais vis grįždavome į Kėdainius. O tada nutiko taip, kad žmonės pradėjo kalbėti, kad, štai, ji – kineziterapeutė, kreipkis į ją, jei skauda nugarą ir pan.“, – sako Urtė ir aiškina, kad Edgaras – masažuotojas, o jam, kaip teigia, čia veiklos taip pat netrūkę.

Taip pora po truputį ir persikėlusi į Kėdainius, tačiau iš pradžių dirbę atskirose patalpose. Urtė turėjusi nedidelį kabinetą kineziterapijai, o Edgaras dirbęs su futbolo komanda.

„Tačiau mūsų vizija visada buvo ne tik kurti bendrą ūkį namie, tačiau ir darbe. Todėl ši vieta yra tai, apie ką mes svajojome, – šypsodamasi sako pora. – Visai neseniai atsikraustėme čia, į šias patalpas. Šios svajonės siekėme maždaug dvejus metus, o netrukus būsime ir asmens sveikatos priežiūros įstaiga.“

Edgaras patikslina, kad iki asmens sveikatos priežiūros įstaigos jiems likęs vos vienas žingsnis – dokumentacija, o su laiku jie planuojantys įdarbinti ir daugiau darbuotojų.

Urtė aiškina, kad bendrai tokios klinikos paklausa Kėdainiuose – didžiulė, o ir reklamos – nereikėję, visos rekomendacijos čia sklindančios iš lūpų į lūpas.

Gali sau leisti mokėti daugiau

Kalbėdama apie naujas patalpas, kuriose svečiavomės, Urtė pasakoja, kad jas porai Kėdainiuose rasti buvo beprotiškai sunku.

„Turėjo būti atitinkami reikalavimai, reikėjo, kad jos būtų medicininės paskirties“, – įsiterpia Edgaras.

Jie sakosi rankomis dėl jų sukirtę dar prieš pandemiją, o jos metu čia virusios tikros statybos, dėl poros buvo keičiama ir patalpų paskirtis. Dabar per dieną jie sako sulaukiantys apie 7-10 klientų.

„Visgi, kad čia įsikurtume, reikėjo nemažai investicijų. Gavome pinigų iš projektų, prisidėjome patys, pasitaupėme, šiek tiek padėjo šeimos nariai“, – sako Edgaras ir tikina, kad jei ne gauta parama iš projektų, pora savo klinikoje šiandien neturėtų tiek gydymo aparatūros, kuri kainuoja didelius pinigus.

Tiesa, Urtė drąsiai tvirtina, kad šiandien Kėdainiuose žmogus tikrai gali sau leisti mokėti už privačias kineziterapeuto paslaugas.

„Žmonės čia gyvena gerai“, – kaip susitarę sako abu, o Urtė priduria, kad viskas ir dėl to, kad šis miestas – pramoninis.

„Kas keisčiausia, tai dirbant Kaune žmonės dažniau prašydavo nuolaidų nei čia“, – prisimena ji.

Paklausti, ar skaičiavę, per kiek laiko investicijos į naują kliniką porai atsipirks, sako kol kas to nedarę.

„Atrodo, kad čia visko dar reikia ir reikia. Labai neskaičiavome“, – sako Edgaras, o Urtė juokiasi, kad galbūt to dabar daryti ir nereikėtų.

Urtė Pučinskaitė

Klientai atvyksta ir iš Kauno

Šiandien klientai pas porą atvyksta ir iš Kauno.

„Būna, pasakome, kad esame Kėdainiuose, o žmonėms nesvarbu, jie sėda ir atvažiuoja. Matyt pasitiki kitų rekomendacijomis“, – teigia Urtė, o Edgaras vardija, kad jų klientai šiandien, tiek pirmokai, tiek pensininkai.

„Nors, sakyčiau, kad tai – darbingo amžiaus žmonės. Pas juos didžiausios problemos su nugara. Jie arba daug sėdi, arba jų darbas labai monotoniškas“, – sako pora.

Paklausus, ar daug laiko praleisdami tiek darbe, tiek namie, pora nepradėjo dažniau pyktis, jie juokauja, kad nors ir sutaria puikiai, žinoma, būna visko.

„Kažkaip turime tokį balansą. Vienas daugiau minčių turi vienoje vietoje, kitas – kitoje. Daug kas mums sakė, kad kaip jūs galite visą parą būti kartu, kad tai nesąmonė“, – sako Urtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)