Kai lankomės Prienuose, Dovydas mus pasitinka prie dar visai neseniai atidaryto restorano durų. Kai kalbamės, jis sako, kad darbai prasidėjo vos prieš mėnesį laiko, todėl viskas dar labai šviežia.

Jis pasakoja restoraną Prienų centre atidaręs kartu su vaikystės draugu, kuris šiandien nenori būti įvardytas, o pati idėja iš pradžių buvusi visai kitokia.

„Mes buvome nusprendę atidaryti užkandinę, tokio pobūdžio, kaip maisto vagonėlis. Važinėjome po miestą ir niekaip tam neradome vietos.

Jau visai prieš išvažiuojant nusprendėme apsukti dar vieną ratą ir radome šias patalpas. Jas pamatėme ir iškart pasakėme, kad tinka ir, kad čia matome viziją“, – prisėdus lauko terasoje pasakoja jis ir tikina, kad taip iš paprastesnės verslo idėjos su greitu maistu viskas išaugo į sušius, picas ir kepsnius, kuriuos šiandien „Food House“ siūlo vyrai.

Pasak Dovydo, jų su kolega tikslas nebuvo verslą įkurti būtent Prienuose. Vyrai svarstę ir Elektrėnus bei Tauragę. Dabar restorano įkūrėjai naująją vietą nuomojasi.

Paklaustas, kodėl verslo nekūrė Kaune, jis tikina, kas ten pasiūlos ir taip netrūksta, o jis pats, nors yra iš Garliavos, Prienuose baigė mokyklą.

Anot jo, iš pradžių su kolega jie negalvoję, kad tokia idėja pareikalaus tiek daug investicijų ir sako, kad pačioje pradžioje verslui įkurti buvo numatę visai kitokią sumą pinigų, kuri, galiausiai, laikui bėgant, išaugo.

„Mes galvojome, kad greitai čia ateisime, susitvarkysime, pasiruošime, bet vis kažko prireikia ar koks gedimas“, – sako jis.

Tiesa, vyrai restoraną atidarė be jokių paskolų iš bankų. Viskas – iš jų pačių santaupų, o ir baisu, kaip pabrėžia, per pandemiją imtis naujos veiklos nebuvę.

Šiose patalpose anksčiau buvusi gana populiari ir vietiniams gerai žinoma kavinė „Beržas“, sako Dovydas.

„Net mano tėtis pamena šią vietą. Čia buvo tokia gana legendinė vieta Prienuose“, – juokiasi jis.

Paklaustas, kodėl su kolega jie nepalikę senojo pavadinimo, Dovydas aiškina nenorintis jokių praeities šešėlių.

„Norėjosi atsikratyti, kad nebūtų klijuojamos jokios netinkamos etiketės. Ten galėjai užsisakyti karbonadų, o mes turime kitą konceptą“, – skirtumus išskiria jis.

Dabar į kavinę ateina tiek šeimos su vaikais, tiek vyresni žmonės, o joje dirba 7-8 darbuotojai.

„Dabar ieškome darbuotojų, kad būtų stiprus kolektyvas.

Būna, kad nespėjame aptarnauti, kai ateina daug žmonių, todėl vis pildome pajėgas, bet kandidatų tikrai nėra daug. Sudėtinga surasti darbuotojus.

Būna, ateina žmogus ir sako, kad paskutinį kartą dirbo prieš 2 metus. Jis, paprasčiausiai, nebepaveža tokio tempo. Nori ateiti, atsėdėti tas valandas ir išeiti namo pasiėmęs pinigus. Galbūt žmonės per karantiną atprato dirbti“, – svarsto jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)