„Ja neįmanoma naudotis. Naudodamasis sistema bandžiau sugalvoti, kaip ją išaiškinčiau mamai. Vien registracija, kuri susideda iš šešių ar aštuonių žingsnių, jai būtų sunkiai įkandama ir ji užstrigtų ties trečiu. Po registracijos bandant įvesti naują sąskaitą užstringa visa naršyklė ir niekas neišeina. Šioje vietoje laimi net paprastas popierius ir tušinukas“, – LRT radijo naujienų tarnybai sakė L. Valiukas.

Anot jo, klaidų yra ir daugiau: kartais sistema užstringa, neveikia mygtukai, o sąskaitas galima išrašyti tik lietuvių kalba, todėl ši užsieniečiams netinka.

„Paprastam žmogui, kuris nesidomi kompiuteriais, yra daug labiau suprantama, kad jeigu valstybė už 50 eurų nusipirko šaukštą, o aš galiu tą patį šaukštą nusipirkti už du ar tris eurus, tai turbūt kažkas kažką apgavo. Kai kompiuterinei sistemai, kurios vertė yra keliasdešimt tūkstančių, išleidžiami 200 tūkst. eurų ir niekas neveikia, tipinis lietuvis galvoja, kad viskas, kas yra susiję su kompiuteriais, painu, todėl nekyla toks ažiotažas. Mane stebina, kad visuomenė nesibaisi tuo, kiek daug pinigų joms išleidžiama“, – LRT radijo naujienų tarnybai teigė L. Valiukas.

Kaip VMI nurodė LRT radijo naujienų tarnybai, šiais metais sistema pasinaudojo 7 tūkst. gyventojų, Lietuvoje dirbančių pagal individualią veiklą.

Kaip ELTA jau rašė, supaprastintos buhalterinės apskaitos programa skirta gyventojams, kurie vykdo individualią veiklą pagal pažymą ar yra įsigiję verslo liudijimą. VMI sistemoje ji pradėjo veikti nuo 2019 metų pradžios.

Virtualus buhalteris turi duomenų peržiūros ir analizės funkcijas, kurios leidžia verslininkams stebėti, ar jų vykdoma veikla yra pelninga, kokios gaunamų pajamų, patiriamų išlaidų tendencijos. Programoje gyventojai gali matyti apskaičiuotas mokėtinas GPM, PVM bei „Sodros" administruojamų mokesčių: PSD ir VSD įmokų sumas (jas apskaičiuos ir pateiks „Sodra").

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)