Tarp politikų ir turtuolių minimas ir Ukrainos prezidentas, „šokolado karalius“ Petro Porošenka.

Tarptautinis tiriamosios žurnalistikos konsorciumas atskleidžia, kad prezidentas, kuris valdo šokolado, automobilių gamyklas, TV kanalą, 2014 m., kai Rusijos kariuomenė įžengė į Rytų Ukrainą, tapo bendrovės „Prime Asset Partners Limited“ akcininku, kurią padėjo įsteigti „Mossack Fonseca“, įsikūrusi Britų mergelių salose. Primename, kad žurnalistams pateko į rankas būtent šios bendrovės slapti dokumentai.

Kipro teisininkų kontora, kuri atstovavo P. Porošenkos įsigytai įmonei, šią bendrovę įvardijo kaip „Kipro ir Ukrainos kompanijų „Roshen Group“ motininė bendrovė“. „Roshen Group“ yra viena didžiausia saldainių gamintoja Europoje.

Per rinkiminę į prezidentus kampaniją P. Porošenko teigė parduosiantis didžiąją dalį savo turto, kuris iš tiesų buvo pervestas į „Prime Assets Capital".

Panama Leaks: P. Porošenkos įmonė

2014 m. spalį Ukrainos bankas „International Invest Bank“, kurio didžioji dalis priklauso P. Porošenko, parašė laišą bendrovei „Mossack Fonseka“, kuriame teigė, kad politiko sąskaitos „buvo sutvarkytos tinkamai, kas mus tenkina“.

P. Porošenkos atstovai teigė, kad ofšorinės kompanijos sukūrimas neturi jokios sąsajos su politiniais ar kariniais įvykiais Ukrainoje. Nors P. Porošenka deklaruodamas savo finansinius interesus nenurodė savo ryšių su „Prime Asset Partners“, jo finansų patarėjai pabrėžė, kad nei „Prime Asset Partners“, nei kitos dvi susijusios kompanijos Kipre ir Olandijoje neturi turto. Jie tikina, kad įkurta bendrovė buvo dalis įmonės restruktūrizavimo proceso, kad būtų lengviau parduoti „Roshen group“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (567)