1. „Houston Rockets“ skaitmeninės komunikacijos vadybininkas, kuris darbo neteko dėl pasisakymo su užuomina apie smurtą.

Chadas Shanksas, matyt, labai džiaugėsi, kad jo komanda tuoj laimės NBA atkrintamųjų rungtynių seriją prieš valstijos konkurentę „Dallas Mavericks“. Savo komandos oficialioje „Twitter“ paskyroje jis parašė: „Šššš. Tiesiog užsimerkite. Tuoj viskas pasibaigs.“

Po kelių akimirkų „Dallas Mavericks“ sureagavo ir savo paskyroje parašė: „@HoustonRockets, nelabai geras tonas, bet mes vis tiek linkime jums sėkmės kitame raunde.“

Tačiau viskas tuo nesibaigė. „Houston Rockets“ vėliau atsiprašė ir pripažino, kad jų atstovo pasisakymas tikrai buvo „prasto skonio“. O pats Ch. Shanksas netrukus buvo atleistas.

2. Viešųjų ryšių specialistė, kuri per akimirka tapo nekenčiamiausiu žmogumi Žemėje.

Viešųjų ryšių konsultantė Justine Sacco, kuri turėjo vos 170 „Twitter“ sekėjų, dėl vieno pasisakymo šiame socialiniame tinkle tapo bene labiausiai nekenčiamu žmogumi visoje Žemėje. 2013 metais prieš vykdama į Pietų Afriką ji parašė: „Vykstu į Afriką. Tikiuosi, nepasigausiu AIDS. Juokauju. Aš baltoji!“

Tokį jos pasisakymą pastebėjo technologijų temomis rašantis Samas Biddle'as, kuris J. Sacco pasisakymą paskelbė savo paskyroje, kurią seka 15 tūkst. žmonių, o vėliau jau viskas ritosi žemyn. Tūkstančiai žmonių ėmė reikšti savo pasipiktinimą. Galiausiai J. Sacco buvo atleista iš savo darbo kompanijoje IAC.

Vėliau duodama interviu britų rašytojui Jonui Ronsonui ji sakė: „Maniau, kad niekas jokiu būdu nepagalvos, kad viskas, ką parašiau, turėjo tiesioginę prasmę.“

3. „Chrysler“ socialinių tinklų strategas, kuris nusiuntė ne tą žinutę iš ne tos paskyros.

Scott Bartosiewicz buvo socialinių tinklų strategas, atsakingas už oficialią „Chrysler“ „Twitter“ paskyrą.

Kartą įstrigęs kamštyje greitkelyje prie Detroito jis nusprendė išsakyti viską, ką tuo metu manė, ir „Twitter'yje“ parašė: „Tikrai ironiška, kad Detroitas yra žinomas kaip automobilių miestas, tačiau čia niekas nežino, kaip (keiksmažodis) vairuoti.“

Tačiau reikalas tas, kad tuo metu jis buvo prisijungęs ne prie savo asmeninės, o prie oficialios „Chrysler“ „Twitter“ paskyros. Netrukus jis buvo atleistas, o „Chrysler“ nutraukė sutartį su jo firma.

Vėliau S. Bartosiewicz viename interviu sakė: „Atidaviau visą savo širdį darbui. Gaila, kad viską nustelbė 140 raidžių.“

4. Gilbertas Gottfriedas rado prastą laiką pasišaipyti iš Japonijos.

Draudimo kompanijos „Aflac“ reklamose pasirodantį antiną įgarsinantis komikas Gilbertas Gottfriedas buvo kompanijos atleistas po to, kai kelis kartus „Twitter'yje“ pajuokavo apie 2011 metais Japoniją nusiaubusį cunamį.

Vienas iš tokių jo juokelių skambėjo taip: „Japonija yra tikrai pažengusi šalis. Japonai neina į paplūdimį. Paplūdimys ateina pas juos.“

G. Gottfriedui tokie pokštai gal ir buvo juokingi, tačiau kompanijos „Aflac“ jie nesužavėjo, ypač atsižvelgiant į tai, kad 75 proc. kompanijos verslo yra susiję su Japonija.

5. CNN redaktorė neteko darbo pagerbusi ne tą lyderį.

CNN vyresnioji redaktorė Octavia Nasr neteko darbo savo „Twitter“ paskyroje išreiškusi pagarbą „Hezbollah“ dvasiniam vadovui didžiajam ajatolai Sayyedui Mohammedui Husseinui Fadlallah. Daugelis amerikiečių jos žinutę palaikė įžeidžiančia, nes šis asmuo buvo siejamas su 260 amerikiečių mirtimis.

„Labai liūdna dėl didžiojo ajatolos Sayyedo Mohammedo Husseino Fadlallah mirties. Vienas iš „Hezbollah“ milžinų, kurį labai gerbiu“, – parašė ji.

O. Nasr vėliau paaiškino, kad tai buvo „klaida“ ir kad ji gerbė ajatolą dėl jo pozicijos moterų teisių klausimu. Tačiau CNN nusprendė ją atleisti, nes buvo suabejota jos patikimumu.

6. Per daug kritiškas žurnalistas peržengė ribą.

Apie karą Irake rašęs žurnalistas Niras Rosnnas buvo Niujorko universiteto Teisės ir saugumo centro narys, kai nusprendė „Twitter'yje“ parašyti žinutę, kuri nulėmė jo likimą.

„Lara Logan nusprendė perspjauti Andersoną. Ir kur buvo jos draugelis McCrystalas“, – parašė jis.

CBS korespondentė L. Logan tapo seksualinės prievartos auka tuo metu, kai Egipte rengė reportažą apie prezidento Hosnio Mubarako atsistatydinimą. N. Roseno žinutėje taip pat buvo minimas ir CNN žurnalistas Andersonas Cooperis, kuriam rengiant reportažą apie tuos pačius įvykius buvo kelis kartus trenkta per galvą.

Tačiau čia N. Posenas nesustojo. Jis taip pat pareiškė, kad L. Logan „karo šalininkė“ ir kad „ją tikriausiai pagraibė kaip ir tūkstantį kitų moterų.“

Vėliau N. Posenas atsiprašė dėl savo žodžių ir paliko Niujorko universiteto Teisės ir saugumo centrą.

7. Australų komikė Catherine Deveny, kuri turėjo savo skiltį laikraštyje „The Age“, buvo atleista po to, kai pajuokavo apie tai, jog velionio „krokodilų medžiotojo“ Steve'o Irwin'o vienuolikmetė dukra turėtų „pasidulkinti“.

„Aš tikrai tikiuosi, kad Bindi Irwin pasidulkins“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė ji.

„The Age“ savo išplatintame pareiškime padėkojo C. Deveny už kelerius metus rašytus straipsnius, tačiau pabrėžė, kad jos „Twitter'yje“ išreikštos mintys neatitinka leidinio standartų.

Komikė atsiprašyti atsisakė ir pareiškė, kad jos humoras yra „itin subjektyvus“.

8. TV miuziklo aktorė atleista už informacijos apie naują seriją atskleidimą.

Nicole Crowther vaidino TV miuziklo „Glee“ masinėse scenose. Savo „Twitter“ paskyroje ji parašė: „K bus PQ (išleistuvių karalienė), o Ka bus PK (išleistuvių karalius)“.

Iš tokios žinutės buvo aišku, kas kitoje serialo serijoje bus išleistuvių karalius ir karalienė. Netrukus serialo prodiuseris Bradas Falchukas jai atrašė: „Kas tu tokia, kad sugadintum tai, ką talentingi žmonės kūrė šešis mėnesius? Tikiuosi, kad sugebėsi dirbti ir kažką kito už televizijos ribų.“

Netrukus aktorė buvo atleista.

9. Dar net nepradėjusi dirbti picerijoje mergina neteko darbo dėl savo liežuvio.

Viena teksasietė sugalvojo pažymėti savo artėjančio darbo picerijoje „Jet's Pizza“ pradžią savo „Twitter“ paskyroje parašydama: „Fe, ryt pradedu dirbti tą suknistą darbą“. Greitai jos žinutę pastebėjo jos būsimas viršininkas, kuris parašė: „Ir... Ne, ryt tu nepradedi dirbti to suknisto darbo! Aš ką tik tave atleidau! Sėkmės gyvenant be pinigų ir be darbo!“

10. Sporto komentatorius pasisakė apie tos pačios lyties asmenų santuokas ir... neteko darbo.

Kanadietis sporto komentatorius Damianas Goddardas išreiškė savo nuomonę apie tos pačios lyties asmenų santuokas „Twitter'yje“: „Visiškai nuoširdžiai palaikau Toddą Reynoldsą ir jo poziciją dėl tradicinės ir TIKROS santuokos reikšmės.“

Tokią žinutę jis parašė reaguodamas į ledo ritulio agento T. Reynoldso pasisakymus prieš gėjų santuokas.

Netrukus D. Goddardo sporto kanalas „Rogers Sportsnet“ jį atleido.

11. Buvęs beisbolo žaidėjas susilaukė kritikos dėl rasistinės žinutės.

Buvęs profesionalus beisbolo žaidėjas Mike'as Bacsikas prarado darbą radijo stotyje dėl savo rasistinių pasisakymų „Twitter'yje“. 2010 metais jis šiame socialiniame tinkle parašė: „Sveikinu visus smirdančius meksikiečius San Antonijuje“ po to, kai „Spurs“ laimėjo prieš jo miesto komandą „Dallas Mavericks“.

Iš pradžių M. Bacsikas buvo nušalintas neribotam laikui, tačiau galiausiai buvo radijo stoties atleistas. Vėliau jis atsiprašė už savo žinutę.

12. Neverta sakyti politinių juokelių viešai.

Vienas kabelinės ir palydovinės televizijos kompanijos MSNBC darbuotojas, atsakingas už kompanijos oficialią „Twitter“ paskyrą, sukėlė skandalą pasisakęs apie „dešiniojo sparno“ konservatorius.

„Veikiausiai dešiniajam sparnui tai nepatiks, tačiau visi kiti aikčios, kokia nuostabi yra maišytos rašės šeima naujoje „Cheerios“ reklamoje“, – parašė jis, duodamas suprasti, kad konservatoriams nepatinka mišrios rasės šeimos.

Respublikonų nacionalinis komitetas netruko sureaguoti ir paragino žiūrovus boikotuoti šį kanalą taip pat pareikalavę atsiprašymo.

Vėliau MSNBC vykdomasis redaktorius Richardas Wolffe'as išplatino atsiprašymą, o skandalą sukėlusi žinutė buvo ištrinta. Na, o ją parašęs žmogus neteko darbo.

13. Iš potencialaus darbdavio geriau nesišaipyti.

2009 metais 22 metų Connor Riley buvo ką tik sulaukusi darbo pasiūlymo iš „Cisco“. Savo „Twitter“ paskyroje ji parašė žinutė, kuri turėjo būti sarkastiška: „Cisco“ man ką tik pasiūlė darbą! Dabar turiu pamąstyti, ar geras atlyginimas yra vertas kasdienės kelionės į San Chosė ir to, kad darbas neteiks man malonumo.“

Netrukus jos žinutę pamatė „Cisco“ darbuotojas Timas Levadas, kuris jai atrašė: „Įdomu, kas tave samdė? Manau, tas žmogus tikrai norės sužinoti, kad tas darbas tau neteiks malonumo.“

Tiesos dėlei reikia pasakyti, kad C. Riley nebuvo atleista. Ji tiesiog nepriėmė darbo pasiūlymo ir vėliau savo interneto tinklaraštyje paaiškino, kad žinutė buvo parašyta jau po to, kai ji atmetė pasiūlymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)