Pricer.lt palygino, kiek parduotuvėse šiandien kainuoja žiedinis kopūstas (kalafioras), rašoma įmonės pranešime spaudai.

Tuomet kalafioro kaina sukėlė tikriausią skandalą viešojoje erdvėje, milžinišką diskusiją ir pasipiktinimą socialiniuose tinkluose apie „išpūstas“ maisto produktų ir paslaugų kainas. Kilo net didžiųjų prekybos centrų trijų dienų boikoto akcija.

Iš vienos pusės, pernykštė „kalafiorų revoliucija“ parodė verslui, kad visuomenė gali konsoliduotis ir protestuoti prieš nepagrįstą maisto produktų kainų kilimą. Iš kitos pusės, tai apnuogino problemą – Lietuvoje nėra sistemos, kur greitai, nuolat ir patogiai būtų galima stebėti ir palyginti bent jau būtiniausių maisto prekių kainas parduotuvėse.

Ši problematika ir atsiradęs poreikis lyginti kainas ir paskatino Pricer.lt imtis sistemingos ir skaidrios kainų lyginimo veiklos.

Žiedinio kopūsto (kalafioro) kainos buvo užfiksuotos atliekant kasmėnesinį „Pigiausių maisto produktų krepšelio“, bei „ Žinomų maisto prekinių ženklų“ kainų tyrimus, balandžio 28 dieną prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, „Aibė“, „Prisma“, internetinėje parduotuvėje „Barbora“.

Kalafiorų kaina (Pricer.lt)

Daugelis parduotuvių kalafioro kainas nurodo už vienetą. Vieneto svoris svyruoja nuo 780 g iki 912 g. Parduotuvės „Aibė“ ir „Prisma“ kainą nurodo už 1 kg. „Iki“ ir „Prisma“ prekiauja kalafiorais iš Prancūzijos, „Rimi“ – iš Italijos, „Lidl“ – iš Ispanijos, o „Maxima“ ir „Barbora“ – iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)