Nurodoma, kad abi šalys bendradarbiaus kurdamos naujus skaitmeninius sprendimus.

„Esant dabartinei mūsų geopolitikos trajektorijai, Lietuvos vaidmuo pasaulio arenoje tik didės, – teigė Alexas C. Carpas, vienas iš „Palantir Technologies Inc.“ įkūrėjų ir vyriausiasis vykdomasis direktorius bei „Palantir“ gynybos politikos ir tarptautinių reikalų fondo pirmininkas. – Esame labai dėkingi Lietuvos Prezidentui už mūsų naują partnerystę su Krašto apsaugos ministerija steigiant techninį centrą Vilniuje, kuris sustiprins ne tik valstybę ir jos Baltijos partneres, bet ir demokratines vertybes, kurias šios šalys siekia įtvirtinti.“

Strateginė partnerystė su Lietuva orientuota į technologinius sprendimus, kuriais siekiama stiprinti regiono gynybos pajėgumus.

„Palantir Technologies“ komanda Lietuvoje sieks įdarbinti aukštos kvalifikacijos programinės įrangos inžinierius. Ministerija sutiko pateikti įžvalgas apie galimą produktų taikymą gynybos srityse ir jų tolesnį plėtojimą.

Prezidentas Gitanas Nausėda pranešime sveikino šią strateginę partnerystę ir „Palantir Technologies“ pasirinkimą.

„Palantir Technologies Inc.“

„Naujų, į aukštąsias technologijas orientuotų užsienio investicijų plėtra bei partnerystės ryšiai siekiant kartu kurti naujus regiono saugumui svarbius technologinius produktus yra naudingi abiem pusėms.

Talentinga Lietuvos darbo jėga ir patraukli verslo aplinka – tai mūsų turtas, kurį privalome toliau puoselėti“, – teigė šalies vadovas.

„Plėtodami Lietuvos patirtį duomenimis grįstų gynybos pajėgumų srityje ir tapdami kompetencijos centru Baltijos valstybėse bei NATO šalyse narėse, stiprinsime gynybos potencialą ir remsime Lietuvos gynybos pramonės ir su ja susijusios ekosistemos plėtrą“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Bendrovė „Palantir Technologies“ sujungia paskirstytų sistemų infrastruktūros, didžiųjų duomenų apdorojimo, vartotojų patirties dizaino ir duomenų mokslo srityse įgytą praktinę patirtį. Bendrovės sprendimai buvo naudojami kovojant su COVID-19, teikiant karinę paramą Ukrainai ir perkeliant Ukrainos pabėgėlius į Lietuvą.

„Džiaugiamės, kad Lietuva ir toliau eina technologijų ir aukštos pridėtinės vertės sprendimų keliu, galinčiu sustiprinti mūsų, kaip regioninio šiuolaikinių kompetencijų centro, pozicijas“, – sakė „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

„Didžiųjų duomenų apdorojimas nėra tolima ateitis – jis jau dabar turi didelę reikšmę įvairiuose sektoriuose. Lietuva siekia tapti palankia vieta kurti ir išbandyti naujas technologijas ar sprendimus, todėl esu įsitikinęs, kad ji bus puiki erdvė „Palantir Technologies“ plėtotis bei diegti inovacijas,“ – pridūrė jis.