Atšaukia tiek rezervacijas, tiek konferencijas

Akį užmetus į viešbučių užsakymų internetu svetainę „Booking.com“ matyti, kad ilgajam savaitgaliui Palangoje spalio 31- lapkričio 2 d. nakvynių kainos dviem naktims dviem žmonėms prasideda nuo 40 Eur. Tiesa, prie daugumos pasiūlymų matomas raudonas užrašas, kuris praneša apie likusias vos vieną ar dvi laisvas vietas.

Kalbant apie aukštesnės klasės viešbučius, už nakvynes ilgajam savaitgaliui gali tekti pakloti ir daugiau nei 100 Eur.

Štai keturių žvaigždžių viešbutyje „Grand Baltic Dunes“ klasikinis dvivietis numeris dviem žmonėms kainuoja 114 Eur, „Gradiali Wellness and SPA“ su įskaičiuotais pusryčiais – 153 Eur, o penkių žvaigždžių viešbutyje „Vanagupe Spa Resort“ – 269 Eur.

Visgi Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė „Delfi“ teigė, kad šiandien kurorte laisvų vietų ilgajam savaitgalio poilsiui dar tikrai yra, o dalis svečių artėjant numatytai datai išvykos ir išvis atsisako.

„Matome, kad žiniasklaidoje žinia dėl augančių susirgimų skaičių yra labai aktyvi ir kasdien laukiame naujų žinių iš valdžios.

Visgi pastebime, kad ši informacija tikrai daro įtaką rezervacijų ilgajam savaitgaliui srautui. Dalis žmonių, kurie buvo rezervavę nakvynes, šiandien jas anuliuoja, kiti – dar laukia, tiesiog pasitikslina kaip čia viskas vyksta, ar viešbučiai tęsia savo veiklas.

Ingrida Valaitiene

Iš tikro, tai šiandien dar sunku pasakyti, ar rezervacijos ir toliau bus anuliuojamos, ar kol kas jas atšaukia tik pandemijos išsigandę žmonės, labiau panikuojantys“, – kalbėjo ji.

I. Valaitienės paklausus, ar bendrai daug rezervacijų ilgajam savaitgaliui buvo padaryta, ji teigė, kad užimtumas turėjo siekti apie 40-50 proc., tačiau rezervacijas atšaukė keletas procentų.

„Tas kritimas, jis nėra didelis, bet, manau, žmonės dar laukia trečiadienio, Vyriausybės sprendimo, kokie bus skaičiai, o tada rezervacijos dar pajudės į vieną ar kitą pusę.

Bendrai ilgaisiais savaitgaliais gyventojai tikrai noriai pasinaudoja, tad galima sakyti, kad pandemijos įtaka tikrai yra matoma. Tik spaudoje išleidus žinią apie naujus skaičius, suvaržymus, žmonės tikrai reaguoja“, – sakė ji bei kalbėjo, kad pastaruoju metu sparčiai yra atšaukinėjami ir viešbučiuose turėję vykti mokymai, konferencijos.

„Visi aiškina, kad datos nukeliamos dėl COVID-19 grėsmės“, – sakė ji.

Kainos smarkiai nesikeitė

Akyliausiems pastebint, kad sostinėje viešbučių kainos mažėja, Palangos kurorte, anot I. Valaitienės, nakvynės kainos nėra stipriai pakitusios.

Apgyvendinimas Palangoje

„Kainos yra tokiame pačiame lygyje, kaip ir pernai. Pas mus nebuvo kainų kritimo, tiesiog jos perėjo į ne sezono kainų lygmenį, o įprastai savaitgaliais kainos ir taip aukštesnės nei darbo dieną.

Mums ir rugsėjis, ir spalis buvo pakankamai geri mėnesiai, todėl mažinti kainas nebuvo poreikio ir iš pačios rinkos“, – sakė ji ir patikslino, kad kainų kritimo nebuvo ir dėl nuo rugsėjo 1-osios prasidėjusio projekto „Atostogoms medikams“. Anot jos, viešbučiai didelį lankytojų srautą turėjo būtent iš medikų.

„Jie užpildė vietas viešbučiuose ir darbo, ir savaitgalio dienomis. Šis projektas sugeneravo didžiulį srautą, dabar jau eina į pabaigą“, – teigė I. Valaitienė.

Rezervacijas atšaukia apie 15 proc. svečių

Apie atšaukiamas rezervacijas „Delfi“ prasitarė ir Palangos „Vanagupė“ viešbučio direktorė Diana Adomauskienė.

„Rezervacijų ilgajam savaitgaliui turime, bet tikrai pastebėjome tokią tendenciją, kad rezervacijos palengva yra atšaukiamos. Jų nubyra apie 15 proc. Daug žmonių skambinasi pasiteirauti, ar tikrai yra saugu atvykti ir tai tie patys žmonės daro kasdien. Mes kasdien dirbame praktiškai psichologų darbą, nes žmonės yra įsibaiminę“, – sakė viešbučio vadovė.

Ji aiškino, kad prieš priimdamas svečius viešbutis ir pats pasidomi, ar svečias neturėjo kontakto su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu.

„Ir, žinokite, sulaukiame visokių atsakymų. Kad tai vyras, tai žmona, turėjo, tai mes patys rekomenduojame nukelti apsilankymą.

Dieną prieš atvykstant svečiams netgi patys skambiname, persiklausiame ar tikrai to kontakto nebuvo“, – pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)