Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad per šventinį savaitgalį prapliupus lietui Palangos svečiai kaip mat ėmė ieškoti kur prisėsti ir pasivaišinti po stogu – kavinėje ar restorane. O štai mugės prekiautojams tokia gamtos išdaiga buvo ne itin maloni – šeštadienį teko nutraukti prekybą gerokai anksčiau, nei planuota.

„Kiek teko kalbėtis su verslininkais, savaitgalį buvo daug žmonių, bet didelės prekybos nebuvo. Praėjusiais metais žmonės aktyviau pirko ir leido pinigus. Paprastai aktyviausias sezonas prekybininkams būna liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Daugiausia žmonės išlaidauja tuomet, kai atostogauja, o kai atvyksta trumpam, kaip į vasaros sezono atidarymą, tuomet prekyba būna mažiau pelninga“, – pasakoja Palangos smulkaus verslo asociacijos direktorius Mindaugas Nesteckis.

Anot smulkiuosius verslininkus vienijančios asociacijos vadovo, ne vienas lauko prekybininkas sako, kad šeštadienį prapliupęs lietus išvaikė pirkėjus. Be to, atvykę savaitgaliui žmonės labiau domėjosi sporto renginiais.

„Pinigines žmonės atveria plačiau, kai prasideda tikrasis poilsio sezonas. Nors šilta jau visą gegužę, visgi, žmonės poilsiui vietas apgyvendinimo įstaigose rezervuoja, kaip įprastai – liepai, rugpjūčiui“, – paaiškino M. Nesteckis.

Anot E. Šiškauskienės, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigų sektoriuje situacija buvo priešinga.

„Viešbučių ir restoranų vadovai tikrai džiaugiasi šventiniu savaitgaliu. Labai smagu girdėti, kad daugiausia lankytojų sudaro lietuviai, ne užsieniečiai. Net aukštos klasės viešbučiuose ir restoranuose yra padidėjusi apyvarta. Atvirai pasakius, savaitgalį žmonės atvyko ne tik į renginius, bet ir ilgesniam poilsiui“, – sako E. Šiškauskienė.

Be to, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė tikina, kad viešbučiai ir restoranai gausiau lankomi jau visą gegužę. Anksti atšilus orams žmonės jau visą mėnesį atvyksta prie jūros. Ji sako suprantanti, kad dauguma svečių į Palangą vyksta ne kažką nusipirkti, tad nenustebo išgirdusi, kad mugės prekeiviai gali pasigirti mažesniu uždarbiu – žmonės labiau domėjosi nemokamais renginiais ir jūra, o išlaidavo daugiau maistui ir nakvynės vietai.

Šiltos vasaros prognozės, anot E. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės, jau paskatino žmones aktyviai rezervuoti viešbučius bei poilsiavietes jau ateinantiems mėnesiams, tad jei prognozės nesikeis – šiais metais laukiama itin pelningos vasaros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)