Dalis Palangos ir Neringos verslininkų deklaravo gegužę uždirbę trimis milijonais eurų daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Šiemet Palangos paplūdimiuose, pasak poilsiautojų, galima jaustis kaip Turkijoje. Kaip tik dėl tokių nesibaigiančių karščių daugelis lietuvių traukdavo į užsienio kurortus.

Sezonas pajūryje šiemet prasidėjo kaip niekad anksti. Pakilus temperatūrai pirmųjų poilsiautojų kurortai sulaukė jau gegužę. Tiesa, kaip ir ankstesniais metais, didesni jų srautai – savaitgaliais.

„Poilsiautojų viešnagės trukmė yra ilgesnė. Jie pasilieka savaitei ar ilgiau. Per darbo savaitę viešbučių užimtumas būna mažesnis iki 80 proc., bet nuo antradienio trečiadienio jisai vėl šoktelėja“, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Inga Valaitienė.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, dalis Palangos ir Neringos verslininkų deklaravo3 milijonais eurų daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Ne ką prastesnis buvo ir birželis bei liepa. Brangiausia nakvynė pajūrio kurortuose paprastai būna liepą–rugpjūtį.

Gausūs poilsiautojų srautai džiugina ir restoranų bei kavinių savininkus. Dieną praleidę paplūdimyje, vakare poilsiautojai plūsta į barus.

Ši vasara dosni ir pramogų siūlytojams. Gausiau poilsiautojų jie sulaukia vakarais. Geru uždarbiu dėl išaugusių poilsiautojų srautų džiaugiasi ir ledų bei gaiviųjų gėrimų pardavėjai. Nuo karščio alpstantys poilsiautojai – nuolatiniai jų klientai. Verslininkai džiaugiasi kad tokia gera vasara – pirmoji per pastaruosius 15 metų.

„Dar niekas pelno neskaičiavo, aišku. Kaip mėgstama sakyti – Palangos verslininkai verkia po vasaros, bet jau turbūt po šitos vasaros neverks. Tikiuosi. Nors poilsiautojai neplačiai atveria pinigines, bet vis tiek masė žmonių yra, ir prekyba vyksta“, – sako Palangos smulkiojo verslo asociacijos direktorius Mindaugas Nesteckis.

Turizmo specialistai pastebi, kad Palangoje daugėja poilsiautojų iš Europos. Nemažai į kurortą atvyksta ir iš kaimyninės Latvijos, tačiau daugiausia poilsiui Palangą šią vasarą renkasi lietuviai.