"Pagyvėjimas juntamas jau nuo antradienio, mašinos vis važiuoja ir važiuoja. Tiek žmonių šią vasarą Palangoje dar nėra buvę", - kalbėjo vietiniai gyventojai. Kurorto apgyvendinimo įstaigose vienu metu prieglobstį gali rasti 18 tūkst. svečių, o privačiai - dar beveik 10 tūkstančių. Pagal šį rodiklį Palanga yra antroje vietoje visame krašte po sostinės. Tačiau manoma, kad šią savaitę pailsėti ir pasilepinti į kurortą prie Baltijos jūros atvažiavo ne 30 tūkst., bet kur kas daugiau vasarotojų.

Neįtikėtina poilsiautojų gausa suskubo naudotis apgyvendinimo paslaugas teikiantys privatininkai. Jie savo nuomojamų patalpų kainas išsyk kilstelėjo 20-30 procentų. "Liepos mėnesį dvivietis kambarys, nelygu, kiek laiko jame gyvenama, kainavo apie 120-130 litų, o dabar nakvynė tokio pat ploto kambaryje kainuoja 180-200 litų", - sakė Irena Švanienė, visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos "Svetingas šeimininkas" tarybos pirmininkė.

Klientų stoka nesiskundžia ir Palangos viešbučiai. Pasak "Palangos vėtros" direktorės Ingridos Valaitienės, laisvų vietų jame nėra iki pat sezono pabaigos. "Palangos vėtros" svečiai mėgsta šio viešbučio nuošalumą ir ramybę, o pasiilgę triukšmo per kelias minutes bet kada gali nueiti į judrią J.Basanavičiaus gatvę. Vidutinė dviviečio viešbučio kaina šiame viešbutyje siekia 400 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją