Einant Palangos Meilės alėja ir priartėjus prie Birutės kalno matyti raudonų plytų pastatas. Nors pastato langai dar užkalti, laiptai apgriuvę jis pradeda naują gyvenimą. Čia šiemet atsidarė „Vaidilutė“. Kažkada šiuo vardu čia veikė legendinis, vienas prabangiausių Palangos restoranų.

Vietą su dviem palangiškiai atkūręs baro vadovas Juozas Griušys teigė, kad „Vaidilutė“ vėl duris atvėrė tik birželio 24 d. Pats Vilniuje gyvenęs jaunasis verslininkas sakė pajutęs, kad jį atgal šaukia gimtoji Palanga.

„Su savo energija ir tikslais grįžome į Palangą. Vilniuje dirbu reklamos agentūroje, bet daug laiko praleidus Vilniuje norisi grįžti namo. Kartą su bendraminčiais palangiškiais ėjome pasivaikščioti parku ir svarstėme, ko reikia Palangai, ko čia trūksta. Priėjome šią vietą ir supratome, kad šis pastatas turi tokią istoriją“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak J. Griušio, šioje Meilės alėjos vietoje pirmasis „Vaidilutės“ restoranas buvo pastatytas 1968 m. Jis buvo medinis su šiaudiniu stogu.

„Kaip man pasakojo tėvai, čia buvo vos ne prabangiausias Palangos restoranas, kur ne kiekvienas galėjo sau leisti ateiti. Čia vykdavo kultūriniai renginiai, koncertai“, - tęsė verslininkas.

Po maždaug dešimt metų restoranas sudegė. Vėliau buvo atstatytas.

„Buvo ir restoranas, koncertinė salė yra likusi. Kiek mums pavyko sužinoti, čia veikla nutrūko 1996 m., dar radome valgyklos iškabą. Dvidešimt metų šioje vietoje nieko nevyko“, - kalbėjo J. Griušys.

Savo baru palangiškis teigė norintis prisidėti prie kitokios Palangos kūrimo. Paklaustas, kokiai auditorijai skirtas naujasis „Vaidilutės“ baras, pašnekovas atsakė: „Žmonėms, kurie atvyksta į Palangą ne prisiliuobti, o patirti kažko daugiau, kažką išgirsti, pamatyti, gauti kokybiškas paslaugas“.

Savo veiklą baras pradėjo su džiazo koncertu, kuriame kamerinę aplinką kūrė iš Vilniaus atvykęs „Home Jazz Band“.

„Tokių vietų Palangoje trūksta. Man atrodo, kad Palangoje verslininkai labai kelia kainas, bet mažai investuoja į savo verslą. Išeina taip, kad žmonės lieka nepatenkinti. Mes norime prisidėti prie tų vietų, kurios keičia Palangą. Norime parodyti, kad Palanga nebėra tik J. Basanavičiaus gatvė“, - atviravo pašnekovas.

Pasak palangiškio, tikroji Palanga yra senoji Palanga, kur daug gamtos, Birutės kalnas, Gintaro muziejus, ramybė.

„Žmonės iš naujo atranda Palangą ir kai kurie jau nebevažiuoja į Nidą, o Nidą randa čia, - pridėjo jis. - Todėl pagalvojome, kad reikia padaryti kultūrinę vietą, kur žmonės galėtų pabėgti nuo rūpesčių, miesto ir patirti gerų įspūdžių. Šiuo metu pastatas atrodo kaip vaiduoklis, bet mūsų idėja ir buvo prikelti tą „Vaidilutę“, kuri galbūt pažadintų ir visą Palangą naujam kultūriniam gyvenimui“.

J. Griušys prasitarė, kad į barą užsuka ne tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus žmonės, kurie dar pamena čia veikusią senąją „Vaidilutę“. Baro vadovas pasakojo, kad vieni svečiai net pasakojo šioje vietoje buvusiame restorane susipažinę.

„Vaidilutės“ vadovas prisipažino, kad investicijų naujai prikelti šią vietą reikėjo nemažų: pastatas buvo 20 metų nenaudojamas, jame nebuvo šildymo, terasos vietoje augo žolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)