Palangos verslininkams - atokvėpio metas. Vasarą šurmuliavusi J.Basanavičiaus gatvė ištuštėjo. "Kaip kirviu nukirto", - juokėsi populiarios užeigos "Molinis ąsotis" savininkas Klaidas Pakutinskas. Anot jo, sezonas niekuo neišsiskyrė. "Taip, poilsiautojų netrūko, tačiau nėra taip, kad dėl pelno iš džiaugsmo plotume rankomis", - tikino jis. K.Pakutinskui antrino dar keli LŽ kalbinti kurorto verslininkai.

Tačiau į Palangą šį sezoną atvyko itin daug turistų iš užsienio. "Poilsiautojai iš Lenkijos, Baltarusijos, Norvegijos, Rusijos mūsų nebestebino. Sulaukėme svečių iš Brazilijos, Meksikos, Kambodžos, Japonijos ir Kinijos", - sakė Palangos turizmo ir informacijos centro vadybininkė Alma Slaboševičienė. Tačiau ji negalėjo net apytiksliai pasakyti, kiek jų būta. Kita vertus, ir dabar Palangoje matyti vienas kitas užsienietis.

K.Pakutinsko teigimu, didžiąją dalį poilsiautojų ir sudarė užsieniečiai. "Manau, jų į Palangą atvyko apie 70 procentų. Tik dėl užsieniečių ir išsilaikome, nes daugelis lietuvių net kurorte taupo", - sakė jis.

Gausių svečių sulaukė viešbučiai. Daliai jų itin pasisekė. "Vanagupėje" apsistojo "EuroBasket 2011" besiruošianti Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė. Per čempionatą čia apsigyveno teisėjai ir kai kurių rinktinių sirgaliai.

Pelninga vasara džiaugėsi viešbučio "Palangos vėtra" direktorė Ingrida Valaitienė. "Liepa išsiskyrė poilsiautojų iš Rusijos gausa", - pabrėžė ji. Pasak I.Valaitienės, rusų turistai pasirodė esantys patys mokiausi klientai, jie niekam negailėjo pinigų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją