Savivaldybė ne vėliau kaip per tris mėnesius įpareigota ištaisyti padėtį - Konkurencijos įstatymą pažeidžiančius Savivaldybės tarybos sprendimo punktus panaikinti, o sudarytą sutartį - nutraukti.

Atlikusi tyrimą Konkurencijos taryba nustatė, kad Savivaldybė, pasirinkusi sprendimą penkerių metų laikotarpiui ne konkurso tvarka pavesti komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas teikti savo kontroliuojamai įmonei - bendrovei "Pakruojo komunalininkas", diskriminavo kitas analogiškas paslaugas galinčias teikti įmones, teigiama pirmadienį išplatintame Konkurencijos tarybos pranešime.

"Įgyvendindama savo pareigą tinkamai organizuoti komunalinių atliekų surinkimą ir išvežimą, Savivaldybė neįvertino aplinkybės, kad minėtų paslaugų rinka yra konkurencinga. Kadangi rinkoje buvo ir kitų įmonių, galinčių bei norinčių kaip ir UAB "Pakruojo komunalininkas" teikti atitinkamas paslaugas, Savivaldybė įmonę turėjo pasirinkti ne visiškai konkurenciją pašalinusiu, o konkurenciją užtikrinančiu būdu", - konstatavo Konkurencijos taryba.

Tam tikslui, anot tarybos, galėjo būti organizuotas komunalinių atliekų tvarkytojų atrankos ar atliekų tvarkymo paslaugų viešasis konkursas, užtikrinantis skaidrumą, nediskriminavimą ir konkurenciją tarp įmonių, tačiau tokios galimybės Savivaldybei neribojo jokie teisės aktų reikalavimai.

Konkurencijos taryba taip pat nenustatė, kad vietos valdžios taryba, priimdama atitinkamą sprendimą ir pernai vasarį sudarydama paslaugų teikimo sutartį su "Pakruojo komunalininku" ir VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centru, neišvengiamai būtų vykdžiusi kituose įstatymuose nustatytus reikalavimus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją