Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė laidoje Delfi diena sako, kad verslininkų nuotaikos liūdnos, tačiau tikimasi, kad pavyks kiek įmanoma neskausmingiau pralaukti šį laikotarpį.

„Iš tiesų, gavus Vyriausybės nutarimą, visi tikslinomės, žiūrėjome, kaip yra su apgyvendinimo paslaugomis ir ar yra pakeitimų. Iš pradžių apsidžiaugėme, kad lyg ir galima teikti apgyvendinimą, kad tai nėra uždrausta, tačiau paskaičius kitus punktus supratome, kad per judėjimo kontrolę mūsų veikla yra visiškai paralyžiuojama. Buvo ir chaoso, ir nerimo, bet nieko kito nelieka kaip tik stabdyti veiklą antrą kartą metuose.

Iš tiesų, tas šventinis laikotarpi mums būdavo labai svarbus, jis buvo indėlis į visų metų darbą, pajamų generavimą. Iš verslo pusės nuotaikos yra liūdnos, bet visi suprantame, kokia yra pandemijos situacija, kokie skaičiai ir rizika, tenka tarpusavyje kalbėtis ir Palangos viešbučiai solidarizuojasi, pasisakome, kad reikia išlaukti šį laikotarpį, užsidarome iki sausio trečios dienos ir tikimės, kad po tos dienos judėjimo kontrolė bus atlaisvinta ir svečiai galės atsakingai judėti į kurortą ir toliau“, – tikino I. Valaitienė.

Vietų dar buvo likę

Anot pašnekovės, iki ribojimų įvedimo laisvų vietų apsistoti dar buvo likę.

„Savaitę iki šios dienos skaičiavome, kad pas kai ką buvo 50 proc.- 60 proc. užimtumas tiek Kalėdinei savaitei, tiek Naujųjų sutikimui, bet dažniausiai anksčiau būdavo, kad paskutinėmis savaitėmis užsakymai pasiekdavo piką.

Ingrida Valaitiene

Taip ir būtų buvę, dar ir vakar gavome nemažai skambučių, žmonės tikslinosi, ar negalės atvykti, tai tiesiog būtume tikrai pasiekę šimtaprocentinį užimtumą, būtume taip pat paisę vieno šeimos ūkio apgyvendinimo“, – tikino I. Valaitienė.

„Iki paskutinės minutės verslas tikėjosi, kad galės sulaukti šiandien svečių, bet yra kaip yra“, – pridūrė pašnekovė.

Paklausus, kokia situacija pajūryje buvo šį rudenį, I. Valaitienė tikino, kad šis ruduo buvo kiek kitoks nei įprastai.

„Pataraisiais metais Palangos kurortas yra labai populiarus, šis ruduo buvo kitoks vien dėl projekto Atostogos medikams. Medikai galėjo rinktis iš aštuonių šimtų tiekėjų visoje Lietuvoje ir daugelis rinkosi Palangą“, – sako pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)