„Turiu pavyzdį, kai žmogus padirbo keletą dienų ir pasakė: „Aš pas tave nedirbsiu, nes aš gaunu socialinę pašalpą – tris šimtus kažkelis litus, gaunu iš Darbo biržos 650 Lt, ir aš susirenku 950 Lt, gulėdamas ant sofos ir žiūrėdamas televizorių“. O čia dar reikia dirbti, kojos sutino“, - naujienų tarnybai pasakojo viešbučio vadovė Valentina Radikienė.

Anot TV3 „Žinių“ sunkiausiai verslininkams sekasi virėjų paieškos. „Nekvalifikuotai darbo jėgai mes negalime pasiūlyti daugiau. O šiek tiek aukščiau stovintiems žmonėms mes galime pasiūlyti prie to minimalaus atlyginimo 200, 400, 500 Lt. Žiūrint, kokia pozicija užimama“, - teigė V. Radikienė.

Tiesa, pajūrio darbdaviai – irgi ne šventieji. Anot TV3 „Žinių“, dažnas darbuotojams sumažina jau sutartą atlygį, algos nukirpimą argumenduodamas nedideliais klientų srautais. O pažadai suteikti nemokamą maistą ir nakvynę esą apsritai pamirštami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1030)