"Įsiskolinimų valdymas ir paskolų restruktūrizavimas yra vienas iš sunkiausių klausimų, su kuriuo šiuo metu susiduria Kipro bankininkystės sektorius, siekdamas finansų patikimumo atkūrimo", - pirmadienį teigė P. Demetriades.

Mainais už 10 mlrd. eurų pagalbą iš tarptautinių skolintojų trejeto kovo mėnesį Kipras sutiko uždaryti antrąjį pagal dydį banką "Laiki", o dalis centrinio Kipro banko indėlių buvo apmokestinti 40 proc. dydžio mokesčiu.

Bankų sektoriaus "blogosios" paskolos bus aptariamos ir trečiadienį, kai tarptautinių skolintojų trejetas pradės savo trečiąjį Kipro ekonomikos vertinimą.

P. Demetriades sakė, kad problemą galima "išspręsti ir sušvelninti", pavyzdžiui, kiekvienu atveju atlikus skolos restruktūrizavimą, taip pat padidinus įsiskolinimų valdymo veiksmingumą ir sustiprinus teisinę sistemą. Jis pridūrė, kad paskolos nuo šiol turi būti vertinamos ne pagal skolintis ketinančio asmens valdomus aktyvus, o vertinant jo realias galimybes skolą grąžinti. "Turtu paremtos paskolos jau nebėra priimtinos. Pagrindiniu kriterijumi turi tapti gebėjimas grąžinti įsiskolinimą", - sakė centrinio šalies banko vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)