„Emisijos rezultatus vertiname pozityviai. Paklausa septynis kartus viršijo pasiūlą, iš viso emisija sulaukė 14 Baltijos rinkos investuotojų, o minimali numatyta investicija buvo 100 tūkst. eurų“, – pranešime sako VIKA vadovas Robertas Vyšniauskas.

Pasak jo, emisijos rezultatai ir suteiktas 0,05 proc. pajamingumas rodo, kad profesionalūs investuotojai visą programą, valstybės garantiją ir suteiktą reitingą A įvertino teigiamai.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“ visai 400 mln. eurų obligacijų programai yra suteikusi reitingą „A“.

Išplatintos obligacijos bus listinguojamos „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

Šių metų rugsėjį VIKA išplatino 30 mln. eurų vertės inauguracinę obligacijų emisiją. Bendrovė pagal poreikį etapais investuos į Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) valdomą fondą.

Pasak VIVA generalinio direktoriaus Dainiaus Vilčinsko, Pagalbos verslui fondas šiuo metu jau yra priėmęs sprendimų investuoti už daugiau nei 170 mln. eurų, iš kurių šiemet planuojama pasirašyti 100 mln. eurų bendrą vertę viršijančių sutarčių.

„Pandemijos poveikis verslui per pastaruosius metus tikrai pasikeitė ir įmonėms artimiausiu metu reikės finansinės pagalbos perėjimui į popandeminį ekonomikos ciklą bei atsigavimo laikotarpio pasiruošimui. VIKA investavimo į fondą modelis leidžia mums operatyviai ir tikslingai suteikti finansavimą verslui“, – pranešime sako D. Vilčinskas.

Anot VIVA vadovo, metų pradžioje, didžiausias iššūkis buvo darbo vietų išlaikymas, atsiskaitymas su tiekėjais. Dabar įmonės dažniau susiduria su žaliavų kainų išaugimu, trūkumu, tiekimo grandinių sutrikimais, siekia nestabdyti ir tęsti suplanuotas investicijas į produktų ir inovacijų vystymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją