Pasak įmonės vadovo Tado Vaicekausko, karantino ribojimai lėmė, kad parduotuvės Lietuvoje ir užsienio šalyse ilgą laiką buvo uždarytos, o Didžiojoje Britanijoje bankrutavo didžiausia įmonės klientė „Laura Ashley“.

„Dėl šių priežasčių negavome suplanuotų pajamų ir susidūrėme su apyvartinio kapitalo stygiumi“, – pranešime sakė jis.

T. Vaicekauskas teigė, kad bankrutavus „Laura Ashley“ šį prekės ženklą įsigijo JAV investicinė bendrovė, o įmonė pasirašė su ja sutartį ir įgijo išskirtinę teisę gaminti bei prekiauti jos baldais visame pasaulyje.

Valstybės investicijų valdymo agentūros vadovas Dainius Vilčinskas teigė, jog sutartis su investiciniu fondu užtikrins stabilias įmonės pajamas.

„Paskola leis įmonei subalansuoti finansinius srautus, išsaugoti darbo vietas, suplanuoti atsiskaitymus su tiekėjais. Tikiu, kad sustiprinusi apyvartinį kapitalą, po penkerių metų įmonė grąžins paskolintas lėšas ir toliau taip pat sėkmingai vystys ir plės savo veiklą“, – sakė D. Vilčinskas.

Per penkerius metus „Medienos era“ planuoja plėsti ir automatizuoti gamybą, didinti prekybos tinklą.

Apie 200 darbuotojų turinti „Medienos era“ gamina ir prekiauja vidutinės bei aukštesnės klasės vidaus naudojimui skirtais korpusiniais baldais. Pagrindinės įmonės eksporto rinkos yra Didžioji Britanija, Vokietija, Švedija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)