Lapkričio 9-26 dienomis atliktos apklausos duomenimis, septintadalis (15 proc.) apklaustų šalies gyventojų nurodė, kad per pastaruosius 2 mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo. Didžiausia dalis (45 proc.) respondentų atsakė, kad ji nepasikeitė, o kiek daugiau nei trečdalis (36 proc.) mano, kad ekonominė Lietuvos padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo. 6 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su prieš mėnesį, spalį, vykusios apklausos rezultatais, gyventojų nuomonė šiuo klausimu pakito nedaug - 4 procentiniais punktais padaugėjo manančiųjų, kad šalies ekonominė padėtis pastaruoju metu blogėjo. Lyginant su vertinimais prieš metus (2017 metų lapkritį), 10 procentinių punktų sumažėjo atsakiusiųjų, kad ekonominė padėtis šalyje pastaruoju metu blogėja (prieš metus 46 proc. manė, kad ekonominė padėtis blogėja).

Situacija šalies ekonomikoje dažniau nepatenkinti respondentai, gyvenantys kaime, su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu, bedarbiai ir namų šeimininkės, lenkų tautybės gyventojai, respondentai, kurie savo šeimos finansinę padėtį apibūdino kaip blogą.

Kad ekonominė padėtis Lietuvoje pastaruoju metu gerėja, kiek dažniau nurodė jaunesni nei 50 metų žmonės, respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu, specialistai ir tarnautojai, respondentai, dirbantys valstybiniame sektoriuje, bei tie, kurie savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip gerą.

Lapkritį kiek daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) apklaustųjų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią (lyginant su buvusia prieš 2 mėnesius), pusė (51 proc.) respondentų nurodė, kad ji pastaruoju metu nepasikeitė, o 35 proc. atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu blogėjo. 2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su apklausa prieš mėnesį (šių metų spalį), gyventojų vertinimai šiuo klausimu nepasikeitė, o lyginant su situacijos vertinimu prieš metus (2017 m. lapkritį), nurodžiusių, kad šeimos finansinė padėtis blogėja, sumažėjo 7 procentiniais punktais.

Kad šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu, darbininkai ir ūkininkai bei pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai.

Kad šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pagerėjo, kiek dažniau mano 30-49 metų žmonės, rajonų centrų ir mažesnių miestelių gyventojai, respondentai su aukštesniu nei vidurinis ar profesinis išsilavinimas, specialistai ir tarnautojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)