Šis, penktadienį Andriaus Tapino pasidalintas įrašas feisbuke, užvirė komentatorių kraują. „Su šluota per korupciją“, – komentavo pats žurnalistas.

„O jei gerai šluoja? Ką negali tiek uždirbti“, – klausė vienas.

„Tai, valytoja gal su aukštuoju, o jaunesnysis specialistas dar studentas...", – atkreipė dėmesį komentatorė.

„Čia yra ne taip, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiuo atveju valytoja tai nėra tiesiog paprasta valytoja. Valytoja čia slaptas agentas po valytojos priedanga. Siunčia STT tokias valytojas į įmonių ir įstaigų ofisų valyti, o kol valo tai slapta prirenka visokių dokumentų ir parneša į STT, o tada jau bylas kelia. Tai todėl ši pareigybė ir uždirba daugiau nei jaunesnysis specialistas, nes daugiau rizikos ir daugiau skillsų gal reikia“, – šmaikštavo kitas.

„Jaunesnysis specialistas gauna kas mėnesį atlygį + viltį apie promotion (paaukštinimą – DELFI), o šio priedo valytoja negauna“, – protino dar vienas.

Iš STT tinklalapyje pateiktos statistikos matyti, kad specialistų, dirbančių pagal darbo sutartis ir STT pareigūnų, – stipriai skiriasi. Pavyzdžiui, jei pagal darbo sutartis dirbančio jaunesniojo specialisto 2017 m. mėnesinė alga siekia 600 eurų, STT pareigūno jaunesniojo specialisto – 944 eurus.

Didelis skirtumas matomas ir palyginus vyriausiųjų specialistų atlyginimus. Tarnybos darbuotojo vyriausiojo specialisto alga siekia 1141 eurą, kai pareigūno – 1601 eurus. Tuo tarpu STT direktoriaus atlyginimas nuo praeitų metų ketvirto ketvirčio nesikeitė – 3085 eurai per mėnesį.

STT atstovė spaudai Renata Endružytė DELFI komentavo, kad darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, atlyginimai apskaičiuojami pagal Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą.

„Pagal naują įstatymo redakciją nuo 2017-02-01 yra nustatyti tokių darbuotojų darbo užmokesčio koeficientai, atsižvelgiant į darbo stažą. Anksčiau darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, darbo užmokesčiai nuo darbo stažo nepriklausydavo.

Atsižvelgiant į tai, kad daugelio STT dirbančių valytojų darbo stažas viršija 10 metų, matyti jų darbo užmokesčio pokytis 2017 m. I ketv. Tuo tarpu STT jaunesnieji specialistai, dirbantys pagal darbo sutartis, tokio darbo stažo neturi, todėl jų darbo užmokesčio pokyčio 2017 m. I ketv. nėra matyti. Tokių darbuotojų STT yra vos keli, jiems nėra taikomi specialūs išsilavinimo reikalavimai, jie vykdo priskirtas technines funkcijas“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)