Teigiama, kad komplekse numatoma įrengti išskirtinę kelių lygių žaliuojančią erdvę, pėsčiųjų ir dviratininkų alėją, apželdinti aplinką, sutvarkyti kaimyninę teritoriją, rekonstruoti gatves.

„Mūsų vizija yra atgaivinti anksčiau pramoninės gamybos tikslais naudotą, o šiuo metu tuščią 14 hektarų dydžio teritoriją – paversti ją gyva šiuolaikine erdve, pritaikyta XXI a. miesto gyvenimui.

Prognozuojame, kad tai bus viena didžiausių privačių investicijų Vilniaus miesto plėtros istorijoje – bendrovės „Akropolis Group“ ir „M.M.M. projektai“ investuos per 350 milijonų eurų. Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2500 naujų darbo vietų, o pats projektas, neabejojame, taps tvaresnės, kokybiškesnės laisvalaikio ir urbanistikos ateities postūmiu“, – sakė „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

Prioritetas infrastruktūrai – beveik 16 mln. eurų

Vystant apleistos teritorijos konversijos projektą, į viešąją infrastruktūrą planuojama investuoti beveik 16 mln. eurų. Nors dar vyksta projektavimo ir derinimo su atsakingomis institucijomis darbai, pagal preliminarų projektą, investuotojų lėšomis numatoma rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M. K. Čiurlionio gatvių, pastatyti automobilių kelių viaduką ir antžeminę pėsčiųjų ir dviratininkų perėją virš Geležinio Vilko gatvės, rekonstruoti Eigulių gatvės dalį, sutvarkyti dalį M. K. Čiurlionio gatvės prieigų, įrengti 3 km naujų dviračių bei pėsčiųjų takų, sutvarkyti su teritorija besiribojančią Neries pakrantę, dalyje Geležinio Vilko gatvės įrengti akustines sieneles.

„Ypatingą dėmesį skirdami susisiekimo bei kitos infrastruktūros gerinimo projektams, padėsime užtikrinti geresnį eismo pralaidumą Geležinio Vilko gatve, pėsčiųjų ir vairuotojų saugumą bei patogumą. Neabejojame, jog po bendrųjų erdvių ir gatvių pertvarkos patekti į šalia esantį Vingio parką bus patogu ir paprasta, o eismas Geležinio Vilko ir aplinkinėse gatvėse taps sklandesnis“, – teigė V. Labeckas.

Projekto akcentai – tvarumas ir BREEAM

Skelbiama, kad multifunkcį kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centrą „Akropolis Vingis“ projektuoja tarptautinė jungtinė architektų komanda Lietuvos architektų studija „Unitectus“ ir daug pasaulinių apdovanojimų gavusi tarptautinė architektų studija „Benoy“ (Didžioji Britanija), garsi Londone, Dubajuje, Honkonge, Singapūre bei kituose miestuose suprojektuotais prekybos ir laisvalaikio kompleksais.

„Tikime, kad įgyvendintas buvusios pramoninės teritorijos konversijos projektas taps nauja architektūrine kartele, suteiks postūmį nekilnojamojo turto rinkos plėtrai Naujamiestyje ir aplinkiniuose rajonuose bei prisidės prie Vilniaus pietinės dalies prijungimo prie miesto centro“, – sako V. Labeckas.

Pasak „Akropolis Group“ vadovo, vystoma teritorija su pėsčiųjų ir dviračių takais, žaliosiomis poilsio zonomis, kultūros erdvėmis ne tik organiškai įsikomponuos Vingio parko kaimynystėje, tačiau ir bus nekenksminga aplinkai.

Komplekse „Akropolis Vingis“ numatoma naudoti žaliąją energiją – bus įrengtos saulės baterijao ant pastatų stogų. Daugiafunkcį centrą numatoma vystyti laikantis aukščiausio lygio tarptautinio tvarios statybos standarto BREEAM reikalavimų.

„Akropolis Vingis“ komplekse apie 500 automobilių stovėjimo vietų esame numatę skirti būtent Vingio parko lankytojams. Šalia komplekso planuojamos trijų lygių žaliosios terasos, pėsčiųjų ir dviračių alėja, nauji takai“, – sakė V. Labeckas.

Iškils nauja koncertų salė

Daugiafunkciame komplekse „Akropolis Vingis“ numatyta erdvė kultūrai – čia iškils nauja universali maždaug 2500 vietų koncertų salė, taip pat bus suformuota erdvė renginiams, čia bus galima kokybiškai praleisti laisvalaikį. Naujame prekybos ir pramogų centre veiks ir moderniausias kino centras.

Šalia Neries – 650 butų

Sklypo dalis, esanti arčiausiai Neries upės, virs gyvenamuoju ir biurų kompleksu, kurį plėtos nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „M.M.M. projektai“. Atskirais etapais čia iškils keturi gyvenamieji kvartalai, kuriuose planuojama įrengti 650 butų, taip pat – 15 000 kv. m bendro ploto verslo centras. Šiam multifunkciam kompleksui bus sukurta atskira infrastruktūra su gatvėmis ir poilsio zonomis.

„M.M.M. projektai“ į keturis gyvenamuosius kvartalus, verslo centrą bei komplekso infrastruktūrą planuoja investuoti daugiau kaip 100 milijonų eurų.

Pasinaudos patirtimi Latvijoje

Multifunkcio kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centro „Akropolis Vingis“ statybai, neįskaitant viešosios infrastruktūros, numatoma skirti per 250 mln. eurų. Kompleksą sudarys apie 120 tūkst. kv. metrų ploto pastato dalis su 90 tūkst. kv. metrų nuomojamu prekybos ir paslaugų plotu, kultūros erdvėmis. Bus pastatyta daugiaaukštė apie 5000 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, apie 32 tūkst. kv. metrų biurų kompleksas.

„Siekiame būti pirmu pasirinkimu tiek esamiems, tiek potencialiems klientams, tad turime išsikėlę ambiciją į būsimą „Akropolį Vingį“ atvesti ir naujų, pasaulyje pripažintų prekės ženklų, kurių dar nėra Lietuvoje. Esame atviri kalbėtis ir kalbamės su visais: tiek su esamais, tiek su būsimais partneriais“, – sako „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas V. Labeckas.

Pasak „Akropolis Group“ vadovo, vykdydama pramoninės teritorijos konversijos projektą, bendrovė pasinaudos Latvijoje įgyta patirtimi. 2019 metais Rygoje atidarytas „Akropole“ kompleksas iškilo vietoje kadaise buvusio Kuznecovo porceliano fabriko, į prekybos centro interjerą įkomponavus istorinį buvusio fabriko paveldą. Į Rygos „Akropole“ kompleksą bei jo infrastruktūrą „Akropolis Group“ investavo 180 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)