„Per praėjusius metus į mūsų šalį atvykstančių ir čia apsiperkančių baltarusių srautus smarkiai koregavo nestabili kaimyninės šalies politinė ir ekonominė situacija. Tai atspindi ir mūsų centro duomenys. Vasarą, liepą, kai Baltarusijoje įsivyravo ekonominė suirutė, iš šios šalies atvykstančių pirkėjų skaičiaus augimas buvo mažiausias per visus metus ir sudarė 50 proc. Tuo tarpu kitais mėnesiais augimas siekė bent du kartus“, – sako prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė.

Pasak jos, nors šventės Lietuvoje baigėsi, šalies sostinėje bei kurortiniuose miestuose pramogaujančių ir apsiperkančių baltarusių šiuo metu ypač gausu. Kadangi Baltarusijoje šventinis laikotarpis tęsiasi dar visą šią savaitę, didžiausio svečių iš kaimyninės šalies srauto prekybininkai tikisi būtent pirmąją sausio savaitę.

Vieno baltarusio „Oze“ vidutiniškai išleidžiama suma siekia 500 Lt. Gruodį prekybos ir pramogų centre išlaidesni buvo ukrainiečiai ir Izraelio piliečiai – jų vidutinė apsipirkimo suma siekė daugiau nei 800 Lt. Prieš šventes „Oze“ taip pat pirko svečiai iš Rusijos, Kazachstano, JAV, Kinijos, Kroatijos, Armėnijos bei kitų Europos ir Azijos šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją