Kaip skelbia Konkurencijos taryba, pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas spalio 26 dieną. Įvertinus su sandoriu susijusias aplinkybes buvo konstatuota, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

Šiuo metu „Optical Technologies“ valdo 49,9 proc. bendrovės „Altechna“ akcijų ir kartu su įmone „Vertės technologija“ turi bendrąją „Altechnos“ kontrolę. Vienvaldė kontrolė bus įgyjama „Optical Technologies“ įsigyjant 50,1 proc. bendrovei „Vertės technologija“ priklausančių įmonės „Altechna“ akcijų. Po koncentracijos „Optical Technologies“ iš viso turės 100 proc. „Altechna“ akcijų.

„Optical Technologies“, kurios 100 proc. akcijų priklauso plėtros kapitalo fondui „Litcapital I“, įsteigta siekiant investuoti į „Altechnos“ akcijas ir įgyti vienvaldę pastarosios bendrovės kontrolę. Kitos su kontrolę įgyjančiu ūkio subjektu susijusios įmonės gamina ir parduoda belaides apsaugos sistemas, užsiima laisvalaikio ir sporto aprangos gamyba, didmenine ir mažmenine prekyba.

„Altechna“ yra lazerių produktų ir sprendimų tiekėja, gaminanti ir prekiaujanti lazerių komponentais. Su ja susijusi „Altechna Coatings“ yra optinės inžinerijos bendrovė, teikianti stiklo, skirto lazerinei optikai, dangų dengimo paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)