Naujienų agentūra „Interfax“ skelbia, kad G. Oniščenka tapo premjero Dmitrijaus Medvedevo padėjėju.

Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos laikinąja vadove paskirta Ana Popova.

Premjero atstovė spaudai Natalija Timakova pranešė, kad dokumentus dėl G. Oniščenkos atleidimo pasirašė D. Medvedevas.

„Prieš metus D. Medvedvas G. Oniščenkai pasiūlė pereiti į jo komandą, kai pasibaigs jo sutartis“, – „Interfax“ cituoja N. Timakovą.

DELFI primena, kad apie G. Oniščenkos pasitraukimą iš pareigų skelbta dar antradienį. Rusijos vicepremjerė Olga Golodeca pareiškė, kad G. Oniščenkai baigėsi vadovavimo terminas.

Pats G. Oniščenka gan keistai pakomentavo savo atstatydinimą.

„Keistas personažas, padaręs pranešimą (apie mano atleidimą), nėra tarp tų žmonių, kurie priima sprendimus”, - pareiškė G. Oniščenka naujienų agentūrai „Interfax”.

Rusija lietuviškų pieno produktų neįleidžia nuo spalio 7 d. Tokį nurodymą davė Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnyba „Rospotrebnadzor“, kuriai G. Oniščenka vadovavo nuo 2004 m. Esą lietuviškuose pieno produktuose buvo rasta mielių, pelėsių ir bakterijų Escherichia coli. 

G. Oniščenka teigė, kad lietuviškų pieno produktų kokybė Rusijos sanitarijos priežiūros tarnyboms nerimą kėlė jau ilgą laiką. 

Spalio 23 d. G. Oniščenka pareiškė, kad lietuviški pieno produktai gali grįžti į Rusijos rinką, nes Lietuvoje apsilankę „Rospotrebnadzor“ ekspertai jokių pažeidimų nerado. 


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)