Išvalius ir paruošus 12 ha sklypą, gamyklos statybų pradžią paskelbė Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armontaitė, „Pon.Bike“ viceprezidentas operacijoms Janco van der Heiden ir kiti garbūs svečiai.

Pasak Janco van der Heideno, ši gamykla taps svarbiu Kėdainių regiono verslo varikliu, o šimtai tūkstančių lietuvių surinktų ir paruoštų aukštos kokybės dviračių garsins Lietuvą visoje Europoje ir pasaulyje.

„Mūsų strategija – gaminti dviračius šalia klientų, o Europa yra viena didžiausių ir vis augančių mūsų rinkų. Taigi Kėdainių gamykla yra dar vienas to įrodymas. Stiprindami gamybos pajėgumus Europoje ne tik kuriame naujas darbo vietas, bet ir geriau kontroliuojame savo tiekimo grandinę. Galiausiai, tai naudinga ir mūsų klientams, dviračių entuziastams“, – renginyje sakė „Pon.Bike“ viceprezidentas, atsakingas už operacijas.

Oficialiai pradėtos „Pon.Bike“ gamyklos statybos Lietuvoje

„Pon.Bike“ gamyklai Kėdainiuose Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra suteikusi stambaus investicinio projekto statusą. Tai naujiems investuotojams gerokai palengvina įsikūrimą Lietuvoje. Tokiu būdu per dvejus metus pritraukėme beveik 664 mln. eurų investicijų, bus sukurta daugiau kaip 3 200 naujų darbo vietų. Ir toliau dirbame, kad Lietuvoje būtų geros sąlygos statyti naujas gamyklas ir kurti darbo vietas“, – sakė Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

300 naujų darbo vietų – jau kitąmet

Kėdainiuose statoma aštuntoji ir moderniausia „Pon.Bike“ gamykla, atitinkanti aukščiausius tvarumo ir švarios gamybos standartus. Kitos bendrovės gamyklos veikia Nyderlanduose, Vokietijoje, JAV ir Brazilijoje.

Šiais metais, kol vyks statybos darbai, „Pon.Bike“ Lietuvoje įdarbins apie 30 darbuotojų, daugiausia gamybos ir komandų vadovus. Pagrindinis įdarbinimo etapas prasidės kitų metų pradžioje – iki 2024 m. trečiojo ketvirčio pabaigos įmonėje jau dirbs apie 300 žmonių, daugiausia dviračių surinkimo, rėmų dažymo ir sandėlių logistikos srityse.

„Pon.Bike“ gamykla Kėdainiuose

„Neseniai Vokietijoje atidarėme panašią gamyklą, visiškai pagrįstą mūsų sėkminga verslo struktūra. Džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami šiuos sėkmingus veiklos procesus perkelti ir į Lietuvą. Dalindamiesi sukauptomis žiniomis ir patirtimi čia kursime saugią ir įkvepiančią darbo aplinką mūsų naujiesiems Lietuvos kolegoms. Be to, mes užtikriname nuolatinį mokymąsi ir tobulėjimą, o tai, tikime, skatina asmeninį augimą ir naujas karjeros galimybes,“ – sakė Janco van der Heidenas.

Moderniausia gamykla

Pradėjus gamybą, trijų aukštų pastate Kėdainiuose įsikurs dviračių surinkimo ir dažymo cechai, sandėlis ir administracinės patalpos. Pradėjus veikti visu pajėgumu, čia bus pagaminama iki 450 tūkst. dviračių per metus.

Oficialiai pradėtos „Pon.Bike“ gamyklos statybos Lietuvoje

Kėdainių gamykloje bus surenkami įvairių pasaulyje žinomų prekės ženklų, įskaitant „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focus“ ir „Urban Arrow,“ dviračiai. Be to, čia planuojama gaminti ir elektrinius dviračius, laikomus rinkos ateitimi. Pastaraisiais metais šių dviračių pardavimai sparčiai augo ir „Pon.Bike“ tikisi, kad iki 2030-ųjų elektrinių dviračių gatvėse bus tiek pat, kiek įprastinių dviračių.

„Pon.Bike“ gamybinį pastatą Kėdainiuose stato tvarios miestų plėtros ir statybos bendrovė „YIT Lietuva.“

Oficialiai pradėtos „Pon.Bike“ gamyklos statybos Lietuvoje

Kėdainių LEZ yra viena svarbiausių pramonės zonų Lietuvoje, todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios vietos plėtros. Pastatas statomas pagal „Breeam Excellent“ tvarių pastatų sertifikato reikalavimus. Šis sertifikatas yra vertinamas tiek dėl aplinkosauginių savybių, tiek dėl ekonomiškumo ir geresnių galimybių juose užtikrinti darbuotojų gerovę“, – sakė „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Statoma gamykla bus A++ energinio naudingumo klasės, o gamybos linijoms elektrą tieks 10 tūkst. kv. metrų ploto saulės elektrinė, kuri bus įrengta ant gamyklos stogo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)