Viceministro teigimu, po pirmojo pertvarkos etapo iš dabartinių 32 vadovaujančių darbuotojų liks 23, bus peržiūrimos darbuotojų funkcijos, kad būtų išvengta dubliavimosi, taip pat bus sureguliuota NŽT vadovo ir jo pavaduotojų funkcijos.

Pasak A. Bogdanovo, bus griežtinama NŽT teritorinių padalinių priežiūra.

„Teritorinių skyrių veikla yra prastai prižiūrima, patys skyriai skundžiasi, kad kartais kažko negauna iš centrinės įstaigos“, – ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė A. Bogdanovas.

Įsakymą dėl naujos NŽT struktūros žemės ūkio ministras Bronius Markauskas planuoja pasirašyti dar ketvirtadienį, o visų skyrių ir departamentų veiklos nuostatus bei pareigybių aprašymus siekiama parengti iki kovo pabaigos.

A. Bogdanovo teigimu, rugpjūtį nauja NŽT centrinės vadovybės struktūra bus įsigaliojusi.

Viceministras taip pat pabrėžė, kad bus gerinama NŽT paslaugų kokybė, tarnybos priimami sprendimai bus labiau viešinami.

„Dabar pagal skundų kiekį matome, kad skundų ne tik didėja, bet ir atsakymų į skundus terminai vėluoja velniškai“, – sakė A. Bogdanovas.

Žemės ūkio ministro B. Markausko teigimu, dabartinis NŽT vadovas Danielius Kuprys nevaldo situacijos tarnyboje ir neužtikrina skaidrios ir kryptingos jos veiklos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)