Kaip skelbiama Konkurencijos tarybos pranešime, taryba nustatė, kad ūkio subjektai už teikiamo pranešimo apie koncentraciją nagrinėjimą turės mokėti 9 000 eurų užmokestį, o už teikiamo prašymo leisti atlikti atskirus koncentracijos veiksmus nagrinėjimą - 2 700 eurų užmokestį.

Mokesčių dydžius tarnyba nustatė, vadovaudamasi Konkurencijos įstatymo nuostatomis ir įvertinusi per 2018-uosius gautų pranešimų apie koncentraciją nagrinėjimo metu patirtas sąnaudas. Anksčiau šie dydžiai siekė atitinkamai 10 000 ir 3 000 eurų.

Konkurencijos taryba kasmet ne vėliau kaip iki kovo 1 dienos apskaičiuoja įmokų dydžius, kurie grindžiami praėjusių metų institucijos sąnaudomis. Pernai iš viso buvo gauti 38 pranešimai apie koncentraciją.

Pagal pranešimą, ūkio subjektai įmokas į Konkurencijos tarybos sąskaitą turi sumokėti iki pranešimo apie koncentraciją ir prašymo leisti atlikti atskirus koncentracijos veiksmus pateikimo. Įmokos naudojamos Konkurencijos tarybos pranešimų apie koncentraciją nagrinėjimo metu patirtoms sąnaudoms padengti.

Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos Lietuvoje paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 20 mln. eurų ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją