Antradienio dienos prekyboje, palyginti su pirmadienio vakarine prekyba, aukso kaina ūgtelėjo nuo 1 tūkst. 338,91 iki 1 tūkst. 342,16 dolerio už unciją. Ateities sandorių aukso kaina Niujorke padidėjo 1,1 JAV dolerio ir siekė 1 tūkst. 348,60 JAV dolerio už unciją.

Aukso kaina pastaruoju metu svyruoja ties 1 tūkst. 374,91 dolerio už unciją, aukščiausiu lygiu per daugiau nei dvejus metus. Tokią aukso kainų dinamiką galima paaiškinti tuo, kad investuotojai ieško būdų, kaip išvengti nestabilumo finansų rinkose po to, kai britai per birželio 23 d. referendumą balsavo už pasitraukimą iš ES.

Antradienį fiksuojamas aukso brangimas siejamas su kiek nusilpusiu JAV doleriu, – pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu JAV valiuta atpigo vienu procentu.

JAV dolerio kurso smukimą pakurstė San Francisko federalinio banko prezidento Johno Williamso komentarai, esą centriniams bankams greičiausiai teks didinti tikslinius infliacijos rodiklius ir ateityje grįžti prie daug laisvesnės fiskalinės politikos.

Metalo kainų augimą skatino ir nuosmukis Europos akcijų rinkoje.

Sidabro kainos antradienį, palyginti su pirmadienio vakarine prekyba, smuktelėjo nuo 19,793 iki 19,75 JAV dolerio. Platinos kaina pakilo nuo 1 tūkst. 107,50 iki 1 tūkst. 112,80 JAV dolerio, o paladžio kaina beveik nepasikeitė ir siekė 693,00 JAV dolerius už unciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)