Kitas pavojus, kaip sako specialistė, kad dirbantieji namuose gali tapti darboholikais, nes sunkiai atskiria darbą nuo asmeninio laiko ir dirba viršvalandžius.

Pasaulyje didėjant nuotolinio verslo galimybei labiausiai rekomenduojama dirbti iš namų kūrybinį ir analitinį darbą dirbantiems žmonėms. Pavyzdžiui, JAV, šių metų duomenims, iš namų dirba 37 proc. amerikiečių. Danija taip pat gali pasigirti dideliu dirbančiųjų iš namų rodikliu – 37 proc., Italijoje taip dirba vos 7 proc. žmonių. Lietuvoje šiuo metu apie 13 proc. darbuotojų dirba nuotoliniu būdu (įskaitant laisvai samdomus darbuotojus). Lietuvoje visą laiką nuotoliniu būdu dirba 2 proc. žmonių, daugiausia tokių žmonių yra iš IT sektoriaus.

A. Nakrošienės teigimu, Lietuvoje daug įmonių leidžia dirbti nuotoliniu būdu, kai susergama. Specialistė tai vertina kaip iš dalies teigiamą aspektą – toks darbo principas padeda neiškristi iš ritmo, bet kartu nėra gerai dirbti sergant. A. Nakrošienė pabrėžia, kad efektyviausia įmonėms būtų suteikti galimybę savo darbuotojams dirbti iš namų kartą per savaitę ar kelis kartus per mėnesį.