Nuo pirmadienio banke nebedirba investicijų padalinio direktorė Ina Drew, išdirbusi jame 30 metų. Taip pat bus atleisti du "J.P. Morgan" darbuotojai Londone, tiesiogiai vykdantys operacijas, dėl kurių buvo patirta finansinių nuostolių.

Kaip rašo "The New York Times", Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) kol kas nepradėjo oficialaus tyrimo dėl "J.P. Morgan".

Gegužės 11 d. banko vadovas Jamesas Dimonas patvirtino, kad bankas patyrė apie 2 mlrd. dolerių nuostolių. Pasak banko vadovo, nuostolius lėmė klaidos ir aplaidumas renkantis apsisaugojimo nuo rizikų strategiją. Generalinis direktorius pripažino, kad pasirinkta strategija pasirodė neteisinga, ir pažadėjo, kad bankas ištaisys klaidas ir iš jų pasimokys ateityje. "J. P. Morgan" vadovas patikslino, kad, nepaisant finansinių nuostolių, bankas išlieka pelningas.

Netikėtas J. Dimono pripažinimas gali atsiliepti banko reputacijai. Pastebima, kad bankui pavyko išsikapstyti iš krizės su mažesniais finansiniais nuostoliais nei daugeliui jo konkurentų, jis didžiavosi savo sukurta efektyvia rizikų valdymo sistema.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)