2019 m. kovo mėnesį skelbta, kad Ispanijoje veikiančio 196 parduotuves turinčio mažmeninės prekybos tinklo „Supersol“ valdymas perleistas Liuksemburgo bendrovei „Carson Sàrl“, netiesiogiai priklausančiai su „Vilniaus prekyba“ susijusiems asmenims Nerijui ir Vladui Numavičiams, Ignui Staskevičiui, Mindaugui Marcinkevičiui ir Mindaugui Bagdonavičiui.

Anksčiau prekybos tinklą valdė „Maxima Grupė“. Kaip tuomet „Verslo žinioms“ komentavo „Supersol“ Ispanijoje vadovas Vygintas Šapokas, „Supersol“ ir „Maxima grupė“ nusprendė nebendradarbiauti abipusiu sutarimu, nes grupė nutarė sutelkti visą dėmesį į plėtrą Lenkijoje.

Tuomet pranešta, kad „Supersol“ veikla ilgą laiką nėra pelninga. Dabar Ispanijos žiniasklaidoje matomi pranešimai apie tai, kad lietuvių valdomas mažmeninės prekybos tinklas ruošiamas pardavimui.

„El Economista“ rašo, kad „Supersol“ yra nusisamdę BBVA banką, siekiant koordinuoti 45 parduotuvių pardavimą Madride ir aplinkinėse apylinkėse. Skelbiama, kad būtent taip stengiamasi išbristi iš nuostolingos veiklos.

„Šiuo metu „BBVA“ tarp potencialių pirkėjų jau pradėjo skleisti žinutę (dokumentą, kuriame pateikiama preliminari įmonės informacija). Remiantis šiuo dokumentu, prie kurio „El Economista“ turėjo prieigą, „Maxima“ prognozuoja, pasiūlyme esantys centrai metų pabaigoje uždirbs 120 mln. Eur, o bendrasis veiklos rezultatas (EBITDA) – 8 mln. Tiksliau – vidutiniškai 2,7 mln. Pajamų iš vienos parduotuvės“, – rašoma straipsnyje.

Skelbiama, kad į pasiūlymą įtrauktos 40 „Supersol“ prekybos centrų Madride bei 5 esantys kaimyninėse vietose, o taip pat ir logistikos platforma. Šių centrų darbuotojų skaičius yra iki 750 žmonių. „El Economista“ skelbia, kad remiantis šaltiniais, keli fondai jau kreipėsi į BBVA norėdami sužinoti daugiau apie šį pasiūlymą, nors taip pat tikimasi, kad galutinis pirkėjas gali būti pramonininkas, norintis sustiprinti savo buvimą centrinėje Ispanijoje.

„Supersol“ Ispanijoje vadovas Vygintas Šapokas DELFI nurodė, kad šiuo metu nieko galutinio nėra, tačiau planuojama stiprinti poziciją Andalūzijoje. Tiesa, jis pataisė, kad Madride yra 42 parduotuvės.

„Ispanijoje dirbame dviejuose regionuose: Andalūzijoje esame stiprūs ir žinomi, Madride turime tik 42 parduotuves. Natūralu, kad prioritetą skiriame Andalūzijai ir šiuo metu planuojame pasitikrinti operacijų Madride vertę. Jei gausime tinkama pasiūlymą Madrido daliai, parduosime, bet toliau auginsime ir vystysime Andalūzijos tinklo dalį“, – nurodo V. Šapoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)