Keturios su puse tonų nektarinų buvo sunaikintos rugpjūčio 14 dieną Kerčės buitinių atliekų poligone. Prekes, kurioms taikomos sankcijos, sulaikė Krymo „Rosselchoznadzor“ specialistai – pagal dokumentus krovinys į Rusijos ir Krymo teritoriją atkeliavo iš Baltijos šalių. Nektarinai pagal dokumentus buvo atvežti iš Lietuvos, tačiau būtinų sanitarinės kontrolės pažymų kirtus Rusijos sieną pervežėjas neturėjo. Prekės ženklinime nurodytos eksportuojančios firmos iš Lietuvos koordinatės, o patys persikai, specialistų manymu, atkeliavo iš Pietų Afrikos.

Pažymėtina, kad vizualiai prekės neturėjo karantininio pobūdžio problemų, tačiau buvo visiškai sunaikintos dalyvaujant vairuotojui, liudininkams, Krymo „Rosselchoznadzor“ darbuotojams. Naikinimo akcija buvo nufilmuota.

Nektarinai sunaikinti laikantis liepą išleisto Rusijos vyriausybės nutarimo naikinti augalinės ir gyvūninės kilmės prekes iš JAV, Europos Sąjungos ir kai kurių kitų Vakarų šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)